lunes, 4 de abril de 2022


 

"ХОЛОГРАФСКO" - ХОЛИСТИЧНО ОБЩЕСТВО

Духовната и етична подготовка е ключът - И’асхи С’вару̀у

 

Agencia Cósmica - 18.03.2022

Звездни Семенца – 04.04.2022


Facebook – Група Звездни Семенца
Odysee - Звездни Семенца


Превод: Tati D

 

. о О о .

 

Първоначално от испански език през ноември 2021 г

 

И’асхи: Терминът "Холографско Общество" не започнахме да го използваме ние. Той вече се използва в мрежите в голям мащаб. Но вече разглеждайки тази дума с критичен поглед... разговаряйки тук с Дор К’аал'ел, видяхме, че не е добра дума за да опише напредналите общества на много от нечовешките култури, включително Тайгетеанската.

"Холографското общество"  идва  от  гръцки: Holos - "Всичко, Пълно" и Gramа - "Съобщение, Писмо", както веднъж казаéeka. Тук думата Holos е правилна, но Gramа не се вписва и само се поддава на объркване.

Според Дор К’аал'ел, давайки му заслугата, правилното име трябва да бъде: "Холистично Общество". Като в цялостно общество, което активно включва всички свои членове при равни условия. Това е пълното име. Така че смятам, че е много добра идея да се промени името, което използваме на „Холистично Общество“.

Защото по този начин оставяме другите хора да останат с техните дефиниции за името "Холографско Общество", в полза на едно правилно име, което по-добре описва нашите концепции, което освен това ще ни помогне да се разграничим от останалите, тъй като информацията се различава драстично. Така че името на тези общества и на останалите теми, които ще дадем по-долу, ще бъде "Холистични Общества".

Как работи едно Холистичното Общество? Моето описание се основава на факта, че едно общество и една култура винаги ще бъдат отражение на хората, които го формират. От гледна точка не само на техните съзнателни намерения, но и на тяхното колективно несъзнавано. Хората са своето общество, не живеят в едно общество. Също са техният живот и техните преживявания в него.

Ако група от хора на власт установи върху един народ едно Холистично Общество чрез налагане, дори и да каже народа, че е съгласен, това се превръща в Комунизъм или нещо подобно.

Едно Холистичното Общество възниква и се ражда от манталитета/начина на мислене на един народ. Всеки народ ще отрази своя собствен манталитет в правителствата, които го управляват. Ако хората са незаинтересовани да участват в решаването на проблемите и структурните динамики и във всичко, което е необходимо да се прави за поддържането на една култура, сред тях само ще се появят хора със собствени интереси, които ще започнат да доминират този народ, както подробно се вижда в книгата “Фермата на Животните” от Джордж Оруел, 1945 г.

Там може да се види деградацията, която настъпва, когато един народ е освободен от потисниците (в този случай фермерът) и някои животни поемат малко по малко контрола над фермата, докато станат толкова или по-големи тирани от самия фермер (прасетата в книгата). Препоръчвам да се прочете, за да се разбере в детайли как един народ, бъдейки разрешителен и вярвайки в демагогии, отново пада в същия манталитет, който имаше преди да бъде „освободен“, което от своя страна формира нова тирания.


                    


Сега, защо се случва това?

Споменавам го, защото това е същата причина, поради която не може да дойде една група и да наложи едно Холистично Общество над друга, дори и така да го желае този народ, защото ще се деградира естествено до същата тирания, която ги потискаше преди, както е описано в абсолютни подробности, стъпка по стъпка в тази книга. Книга, която прочетох преди не знам колко превъплъщения и още я помня. Вече не знам коя бях тогава, мисля, че Сваруупаприянанда (С’вару̀у 2).

Тази деградация на един народ, освободен от потисничество и с всички негови членове при равни условия, към изпадане обратно в същото, или по-лошо, се дължи на манталитета на самият народ. Където опитите за налагане или установяване на положителни политически модели в интересите на всички, на масите на Земята, завършват в същото, абсолютна тирания.

 

Примери за това са:

- Рим: от Република се превръща в империя с убийството на Юлий Цезар от Брут, който работеше за Клеопатра и Марк Антоний.

- Френската Революция: която излиза от монархията, за да попадне на нещо подобно с Наполеон Бонапарт.

- Американската Независимост: която установява конституция с ясни и твърди права за народа, която им дава възможност да се защитават от образуването на нови тирании с Втората Поправка, която е правото да носят оръжие с оглед предотвратяване на нова тирания. Което деградира тази свобода към капитализъм, където тези, които контролират компаниите, започнаха да доминират над финансовия пазар, докато през 1913 г. се създава Федералният Резерв, който по същество отнема цялата власт на демократичното правителство над Министерството на Финансите,  в същото време създавайки с това, всеки човек в САЩ да се превърне законно в една корпорация, която е и може да бъде погълната от други по-големи, създавайки по този начин една тоталитарна тирания.

- Болшевишката Революция от 1917-18 г.: прилагането на комунистическия политически модел, основан на Марксизма, при който едно правителство установява пълен контрол върху имуществото на хората и администрира ресурсите, за да даде на всеки индивид това, което същото правителство вярва, че се нуждае и заслужава. Този модел деградира до Държавен Капитализъм, където тези от управляващата партия вземат цялото богатство с цената на тотална и тиранична експлоатация на хората, с апогея си по време на правителството на Сталин.

Списъкът е дълъг и само споменавам няколко от многото примери на същия проблем. Където изглежда, че показва, че народите, нормалните хора, са предопределени винаги да попадат под някакъв вид тоталитарно правителство, без един наистина справедлив политически модел.

Това, което виждам на Земята, е, че основният манталитет на живота там е на недостига на ресурси, което от своя страна създава нуждата от нещо или някой или една институция-правителство да управляват тези малко ресурси с какъвто и да е политически модел. Тъй като на Земята никога нищо не е достатъчно. Независимо дали има достатъчно ресурси или не, схващането е същото, че липсват неща, храна, нови предмети, които правят живота интересен и за които си струва да се живее.

Виждам, че това не само е причинено от наложения манталитет чрез ментален контрол, който благоприятства консуматорското общество, което подхранва печалбите на компаниите, които произвеждат или управляват тези потребителски стоки, но и че този манталитет се основава най-вече на това, че хората се нуждаят от нещо външно, за да оправдаят, за да се наслаждават и за да направят живота да си струва.

Това, че хората се нуждаят от нещо външно за тях, за да запълнят своето съществуване, е пряко следствие от концепцията за материализъм и детерминизъм, където само съществува и само има стойност материалното у причината-следствие като неизбежна последица - манталитет на жертва.

Това се влошава, когато към материалното се добави една парична стойност, защото самите ценности на народа, на хората ще се въртят около тази материална стойност, заслепявайки ги за другите точки без материална стойност, създавайки с това самият живот да струва малко, ако не е предопределен или използван за да произвежда стоки или услуги, които произвеждат повече парична стойност.

С това цялата духовна част запада за да бъде използвана като друг метод за контрол над масите, за да ги ръководи да се държат по продуктивен начин за тези, които са на властта. Което в крайна сметка унищожава самият живот на хората и на заобикалящите ги животни и растения. Пример за това е страданието на животните, където домашните любимци, като кучета и котки, или свободните същества от дивия живот, нямат никаква стойност за обществото, освен това, което им се дава като парична полза.

Наблягам на кучетата и котките като най-пряк пример, който ми идва на ум, които търпят изоставяне и жестокост по улиците на големите градове, защото, тъй като бидейки много и безполезни, им липсва каквато и да е стойност, заслепявайки хората за техните нужди и тяхното голямо страдание.

По този начин всичко живо се превръща в евтино, следователно без стойност, без значение, а материалните неща произведени ментално-индустриално, нарастват в стойност. Като последица от това е, че цялата духовна част от хората се деградира в полза на материализма, което от своя страна, като пряка последица, ще донесе само много страдание, което ще увековечи усещането за липса, недостатък, на усещането че “нещо” липсва.

Но тъй като материализмът-детерминизъм, в който живеят като манталитет диктува, че има значение само това, което е реално, осезаемо и с парична стойност, единственият начин, който ще има този народ за  да намери облекчение от това чувство на липса в техния живот, е чрез придобиването на повече материални блага, които ще им дадат временно удовлетворение чрез усещане за постижение-придобиване, но което неумолимо ще създаде необходимостта от повторното придобиване на повече материални блага, за да почувстват отново това чувство за постижение-облекчение. Манталитет, изцяло програмиран от тези, които желаят да продължат да увековечават обществото на потребление, материализма и детерминизма.

И това ме кара да потвърдя, че единственият начин да се преодолее порочния кръг описан по-горе, е духовният, етичен и морален напредък на един народ.

Където един народ търси екзистенциалното удовлетворение в себе си, в това, което всеки има отвътре. Щастието, генерирано от едно собствено удовлетворение в сътрудничество с близките си, общността, би заменило напълно нуждата от търсене на щастие в материалните неща. Като първи фактор или стъпка към формиране на необходимия манталитет за едно Холистично Общество.

Духовното, Етичното и Моралното развитие на един народ, тяхното ниво на съзнание е самата основа на едно Холистично Общество и без него просто няма да се генерира, няма да се появи.

Едно истинско Холистично Общество се генерира само, никой не трябва да го налага, никой не трябва да диктува какви са или как трябва да бъдат нещата. По-скоро самата социална и културна динамика на един народ ще се роди от само себе си като пряко отражение на неговото съзнание, духовен, етичен и морален манталитет. Особено едно наистина Холистично Общество.

Така че не може да бъде приложено едно Холистично Общество върху един народ, нито може да им бъде дадена основна информация, за да образуват такова, защото само ще отрази самият манталитет на този, който предоставя тази информация, която не би била приложима, нито подходяща за народа, който я получава.

Истинското Холистично Общество ще се създаде само, без необходимостта да се учи нещо за това как работи, нито да се дават курсове на хората от ъгъла на предоставяне на информация, както би се дал един обяснителен час за това как работи една Демократична, или Комунистическооциалистическа, или Монархическа политическа система.

Единственото, което генерира едно истинско Холистично Общество, е духовното, съзнателното, етичното и моралното развитие на един народ, където първо развиват тези основи и вече с манталитет на етика, морал и много напреднала духовност, членовете ще започнат да се свързват помежду си с тези 3 основи и резултатът е едно Общество или политически модел, напълно съобразен с нивото на напредък в тези 3 области на споменатият народ.

Този е резултата от това, че всички в това общество са достигнали една и съща висока степен на напредък или поне сходнa по отношение на техните лични варианти, но винаги в една и съща рамка на разбиране, което ги кара да си сътрудничат. Един народ ще отрази своята степен на етичен, морален и духовен напредък директно върху своя политически модел.

От нематериалистична гледна точка, основана на моделите на менталност, мисълта, интеграцията, любовта, сътрудничеството, разбирането, че сътрудничеството и взаимната подкрепа е това, което генерира личното и културно развитие на един човек и един народ, е основата на Холистичните Общества.

На Земята се обучава много до степента на злоупотреба, че трябва да се живее в манталитет на служба към другите, а не в служба към самите себе си. Дори много „напреднали“ духовни учители и контактьори твърдят това. Казва се, че прогресивните нечовешки раси живеят в служба към другите, и че регресивните раси живеят в служба към себе си.

Не е толкова просто. Не на Земята. Да се живее в служба към другите трябва да бъде неразделна част от търсенето на служба към себе си. На Земята налагането или принуждаването или обучаването на хората да живеят в служба на другите се превърна в още един метод, който използват духовни учители и контактьори и хора, които твърдят, че имат високо съзнание, високо според средното аритметично на народа, за експлоатацията на онези, които от все сърце желаят да се приложи едно ново, по-справедливо общество на Земята с оглед на развитието на едно ново Холистично Общество.

Тоест, че животът в услуга на другите в едно общество, където цялата динамика на взаимодействие между хората средно е в услуга на самите тях и тяхното оцеляване, само ще генерира роби с добри намерения, които  остават да работят безплатно  в полза  на  тезикоито  твърдятче  са  по-напреднали или имат повече сила на убеждение над тях. Казват им, че помагат на каузата, когато са само контролирани роби с промит мозък защото експлоатират техните добри намерения.

За да може да се помогне бъдейки с манталитет на услуга към другите, трябва да се има едно пълно разбиране върху това, с какво се помага, защо, с каква цел, с каква динамика и причини. Всичко в рамките, че тази помощ не се намесва в живота и основните нужди на тези хора, доставящи помощта с манталитет на услуга към другите. В противен случай само ще бъдат експлоатирани от хора, които наричат ​​себе си Духовни Учители, Възнесени или хора с предполагаемо голям духовен напредък.

Това по-горе като пример за това как насилването само на една част или един аспект от манталитета на хората, живеещи в Холистични Общества, върху хора, живеещи в други социално-политически модели, само ще донесе отново хаос и експлоатация.

Едно Холистично Общество е това, което възниква в резултат на взаимодействието помежду си на група от хора с един висок духовен, етичен и морален напредък. Съгласно принципа, че един народ ще има политическата система, която отразява неговия собствен манталитет.

Ако един народ, като този на Земята, живее в манталитет на жертва, в детерминизъм и материализъм, само ще създаде, ще формира или ще прояви противоположната концепция за себе си. Един народ с начин на мислене на потиснатост и зависимост ще създаде тези, които ги потискат и от които да зависят. Едната страна ще създаде другата.

Този е същият механизъм на формирането на правителствата, регресивни същности и раси и системи на потисничество, които са създадени като Тулпи и Егрегори, отразяващи човешкия манталитет. Ако един народ се чувства експлоатиран, ще създаде своите експлоататори.

Единственият метод за създаване на едно Холистично Общество е да се импулсира духовния, етичен и морален напредък на хората, да се импулсира тяхното съзнание. Това, върху което трябва да се фокусирате, са тези 3 неща, а не насилственото прилагане на нов политически модел, защото това само ще деградира в социализъм-комунизъм с държавен капитализъм. И това НЕ е Холистично Общество.

Когато един народ разработи един достатъчно развит етичен, морален и духовен напредък, по естествен начин, без какъвто и да е проблемнеизбежно ще се формира едно общество и култура, съвършено съобразени на тяхното ниво. Ако нивото е достатъчно напреднало, ще може да се каже, че е едно Холистично Общество. Тъй като трябва да поясня, че това не е политически модел на следване, а само е и само може да бъде резултата от етичния, морален и духовен напредък на един народ, на неговото лично и колективно съзнание, неговото пряко и неизбежно отражение. Общата сума на тяхното колективно несъзнавано.

Първата стъпка, която трябва да се следва, за създаването на едно Холистично Общество, е етичното, морално и духовно издигане на един народ. И това на първо място се постига чрез директния и неограничен достъп на хората до цялата информация, достъпна за тяхната група или култура. Изучаването на всички теми, каквито и да са те, е първата стъпка. Затова трябва да се изучава всичко, да се учи всичко възможно, да се изслушват еднакво всички мнения и гледни точки, чрез формирането на собствена отговорност за собствения си личен напредък и върху формирането на личните концепции, които всеки приема като верни, като кое е реално и кое не.

Това означава, че трябва да се даде еднакво значение на изучаването на всички гледни точки и след това да се формира едно собствено мнение. Затова, не трябва да следвате никого, който налага или желае да контролира или формира един монопол на истината, защото това ще ви отдалечи не само от духовния напредък, но и от формирането на едно Холистично Общество.

Трябва да се управляват лични ресурси, от време и енергия, за да се филтрира информацията, която ви е полезна, от тази, която не е, филтрирайки по този начин хората, които слушате, от тези, които не ви подхранват. Помнете, че рамката на реалността, на това кое е истина и кое е лъжа, и самите ценности на етиката, морала и духовността на всеки човек са и ще бъдат резултата от средната стойност на идеите на тези, с които съжителствате, разговаряте и слушате. Имането на собствена и индивидуална отговорност за решаване с кои да се живее.

Роберт: И как се насърчава "духовния, етичен и морален напредък на един народ?"

И’асхи: Както започнах да казвам, трябва да научат всичко, което могат да научат, но за това първо трябва да имат интереса и намерението за да направят това. Изучаване на всичко възможно, непрекъснато и обективно изучаване, без формирането на привързаности към информационните модели. Тоест с гъвкавостта за включване на нови идеи в рамката, която формира личната реалност.

Реалността трябва да се приеме използвайки най-добрите налични данни за всеки един, с манталитета, че нищо не е фиксирано и че тези описателни модели на реалността, части или като цяло, са само временни, докато не се намерят по-добри данни и не се развият по-добри собствени ментални модели. Без фикс идеи. Или само да се има като духовен моделпостоянното включване на нови данни, които формират и променят нашето възприятие за реалността.

Ето защо никога не трябва да следвате съветите на никого, със или без власт от какъвто и да е вид, който ви диктува, че НЕ трябва да слушате други хора или източници на информация. Защото ще ви ограничи до фиксирана база данни и следователно манипулирана в интересите на онези, които твърдят, че имат по-голям духовен, етичен и морален напредък. Спирайки формирането на собствена и лична база.

Едно наистина Холистично Общество ще бъде резултата от този начин на мислене на един свободомислещ народ. Един високо образован, етичен, морален и духовен народ става невъзможен за контролиране от външни агенти и в същото време ще създаде социален модел според точните и специфични нужди на това общество, създавайки хармония, а не хаос.

Народ с висока етика, морал и духовност се защитава сам. И ще създаде своята реалност според това какъв е като собствено същество. Така ще го прояви. Неговото общество ще бъде неговия собствен Егрегор.

В рамките на разбирането защо не може да се наложи едно Холистично Общество, нито какъвто и да е етичен, морален или духовен модел, е, че никой човек не може да разбере нищо, което е извън контекстуалната рамка на собственото му разбиране и на границите на собственото му съзнание. Тоест, за да може един човек да разбере напреднали концепции, трябва да има предвид и напълно да разбере предишните елементи, които му дават опора и основа, от която да започне да разбира по-висшите концепции, независимо дали са метафизични или технически. Следователно не е възможно да се обясни нещо сложно на някой, който няма необходимите предишни основи за тяхното разграждане и последващо вграждане в неговата личност и съзнание.

Всеки човек или група от хора трябва да развият първо тези основи, следователно трябва да напреднат в материя на съзнанието, духовността, морала и етиката, преди да се стремят да формират едно истинско Холистично Общество. Това означава, че трябва да формират поредица от общества според тяхното актуално ниво, но да имат гъвкавите основи, които им позволяват да се придвижат към Холистичното Общество, без да се застояват в предишни задушаващи и партийни модели като тези, които се познават на Земята.

Първо развиват духовност, етика и морал, след това обществото съответстващо на тяхното ниво ще се появи от само себе си. Така че основният фокус е върху разработването на тези 3 критични точки, а не върху налагането на един политически модел, който не може да се приложи върху един народ, защото налагайки едно Холистично Общество, то автоматично се унищожава като такова. Престава да бъде такова.

Гошия: Благодаря ти И’асхи. Имам въпрос. Каза по-горе, че на Земята има този манталитет на оскъдност, материализъм и т.н.... но аз чувствам, че самото съществуване на системата, каквато е сега на Земята, с парите, необходимостта да се работи, за да се оцелее, би било невъзможно да се изкорени този манталитет от човешкото общество. Защото едно е да се приложи етика и всичко това в общество, което има всичко и репликатори/копирни машини вкъщи, и много храна гратис, отколкото в обществото, което няма нищо, ако не работи за това. Така че премахването на системата, основана на пари и работа за пари, е необходимото изискване за едно наистина напреднало Холистично Общество?

И’асхи: Да, защото се влиза в един порочен кръг, кръг, в който се намирате като планетарен народ. И така, навлизаме в сферата на това, което се опитвам да опиша в последните си думи, необходимостта от разработване на преходни политически модели с посока и намерение към развитието на едно истинско Холистично Общество.

Това означава, че за да се излезе от порочен кръг като този, който засяга човечеството, непременно трябва да има външен агент, който да промени посоката или динамиката, която причинява този порочен кръг. Което отново ни води до нуждата от нечовешки наставници, членове на истински Холистични Общества, формирани от антропоморфни същества и с висока емпатия и разбиране, особено по отношение на човешката ситуация и кондиция.

Въпреки това, това наставничество не трябва непременно да се даде по директен начин, открито, а като духовна намеса под масата. Както вече се случва или се е случвало през последните 70 години на Земята и ускорено от 2000 г. с пристигането на цели вълни от Звездни Семенца (Starseeds) и от “слизащи” (Step Downs) във всички техни модалности, степени и варианти.

Колкото до паричната система, въпреки че е очевидна необходимостта от нова, по-справедлива система за всички, има опасност отново да се генерира динамиката на „Фермата на Животните“ на Джордж Оруел. Тъй като виждам възможно изкореняването на парите за малко години, с малък преход и само защото осъзнавам, че повечето хора на Земята не разбират как е възможно да се функционира без тях. Но да, възможно е.

Но е възможно, ако се промени основния манталитет, който формира нуждата от пари, а това е манталитетът на липсата, на това че няма достатъчно ресурси за всички и това го формира идеята или нуждата от задоволяване на нуждите по материален начин, а не по духовен начин. Тоест хората се нуждаят от много неща, за да бъдат щастливи, а не от голямо вътрешно богатство.

Тогава това би било едно от първите неща, които трябва да се променят. Като например, хората да са истински щастливи, защото са научили нов език, а не защото имат кола последен модел като стремеж на удовлетворение и цел в живота.

Роберт: Но изглежда, че тази външна помощ има малък ефект.

И’асхи: Защото противопоставиха тази форма на външна помощ с директни методи за контрол над населението с оглед за спиране на този духовен напредък, който мнозина наричат ​​Великото Пробуждане.

Така че вече няма време за да могат Звездните Семенца да развият влияние върху социалната Матрица на Земята и така отново навлизаме в темата, че е необходима някаква форма на пряка намеса. Дори и да е все още „под масата“, но по по-директен и бърз начин. Защото ако има нещо, което нямаме днес, е време. И това е трудно за разбиране от нечовешките раси, живеещи в други времеви рамки на възприятие.

Въпреки че тази намеса или това външно вдъхновение са необходими, хората на Земята не трябва да чакат това да се случи, нито трябва да се надяват да получат такава помощ, която, както описах по-горе, независимо дали е достатъчна или не, вече е в ход под формата на  въплътени Звездни Семенца и други варианти на фино извънземно присъствие, присъстващи там.

Гошия: Трябва, да бъде добре дефинирана тази част за Етиката и Морала. Защото предполагам, че има различни видове етика и се променят според нивата и интересите и т.н. Освен това, какво препоръчваш на практика за хората? Все още да не създават модели, политически и социални структури на такова общество, а да се фокусират  първо върху развитието на духовност, етика и морал?

И’асхи: Да. Знам, че трябва да положат усилия за създаване на преходен политически модел, който да им позволи да изработят необходимите компоненти за включване, докато съзнанието, тези 3 точки от начина на мислене на хората се развиват. Но този политически модел не е едно Холистично Общество, а само една временна кръпка.

Проблемът тук е, че всеки преходен политически модел, който се формира, отново ще бъде под условията, описани в текста по-горе, тъй като ще отразява само средното аритметично на съзнанието на самите хора. Моделът, който мнозина биха сметнали, че може да послужи като преходен метод, би бил Социализмът, за който видяхме, че не работи, защото Социализмът или Комунизмът определено НЕ е едно Холистично Общество.

Припомняйки, че в момента, в който една група наложи една социално-политическа структура с идеята, че това е Холистично Общество върху друга група от хора, веднага ще престане да бъде Холистично Общество, унищожавайки концепцията.

Така че единственият начин да се преодолеят тези проблеми е с напредването на съзнанието, етиката, духовността и морала на въпросната група хора. Тези 3 точки са толкова критични, че без тях едно Холистично Общество просто не може да съществува.

Това е друг проблем, за който трябва да говоря. Духовност, етика, морал са само думи и тяхното значение е различно от човек на човек, така че трябва да се направи основна рамка, която да ръководи дефиницията на тези 3 точки. Така че, тук вече би било намеса от моя или от наша страна, защото бих налагала моите собствени дефиниции за етика, морал и духовност върху човешката раса. Което отново отваря това, което също казах по-горе; необходимостта от някакъв вид наставничество от страна на една нечовешка, но антропоморфна и силно емпатична раса.

 

Превод: Tati D

No hay comentarios:

Publicar un comentario