sábado, 25 de mayo de 2024

  

Урмата Ари, Второ Интервю. Етика, Начин на Живот на Междузвездните Коткови. Мотивационно Видео

 

 

Swaruu Official 11/09/2023

Звездни Семенца – 26/05/2024

Facebook – Група Звездни Семенца
Odysee - Звездни Семенца

Превод: NaviLim


. o . O . o .

Мари С’вару̀у: Здравейте отново, благодаря ви, че още веднъж сте тук с мен. Надявам се всички да сте много добре. Казвам се Мари С’вару̀у.

Това е второто интервю, което имах с Арисах, мъжки пълнолетен тигър Урма, който е комуникационен офицер на борда на флагманския кораб на неговата цивилизация в ниската околоземна орбита - Авион 1.

Урмите основно са големи коткови, каквито се виждат на Земята. Глава на котка с тяло на котка, както би се очаквало, а не както много пъти е изобразявано по някои места, като човешко тяло с глава на котка.

Анатомично са много близки до лъвовете, тигрите, леопардите и т.н., каквито се виждат на Земята, но с някои важни разлики, като по-сложни ръце с противоположен палец, някои анатомични разлики в раменете им, които им осигуряват по-добро движение на ръцете, и промени в анатомията на техните крака и бедра, които им позволяват да се изправят и да ходят удобно на два крака. Въпреки че, Урмите все още могат да бягат и да се бият използвайки и четирите, както го прави един обикновен голям екземпляр от семейство Коткови на Земята. Все още имат дълъг гръбнак подходящ за скачане и мощни и къси котешки крака.

Моля, имайте предвид, че трябва да преведа това интервю на английски и испански, така че голяма част от формулировката на думите е моя, но правя всичко необходимо за да запазя цялата му същност, концепции и идеи възможно най-верни на казаното от голямата котка.

Преводът на английски и испански е доста труден, не само поради ограниченията на двата езика, но и защото тигърът няма човешки устни, така че много пъти говори смешно. Не може да произнася букви като М, П, Б или В и   прекалено натъртва буквите О, Г и особено Р, което много пъти го прави трудно разбираем.

Не позовава другите Урми или себе си като хора, както ние. Нарича ги котков или коткови. Гласът му е дълбок като гръм, завършва с кънтящо мъркане или ръмжене, и говори бавно и контролирано. Така че гласът, който избрах да го представя тук е най-добрият, който успях да намеря.

Интервюто  

Мари С’вару̀у: Здравей Ари, как си? Благодаря ти, че ми позволи да те интервюирам още веднъж. Като първи въпрос, би ли казал на нашата публика как изглеждаш и колко си голям?

Арисах: Здравей Мари, наистина няма защо. Аз съм Арисах от Авион, Вега. Аз съм един от котковите, които работят в комуникационния център на кораба на моя крал. Моята раса е Урма, оранжев тигър на вашия език. Висок съм 10 фута и 6 инча, когато съм бос до върха на ушите си, и тежа 698 паунда. Тоест, 3 метра и 23 сантиметра височина и тегло 317 килограма.


Мари С’вару̀у: Искам да съсредоточа това интервю върху вашата етика, концепции и начин на живот на Урмите, за да могат да бъдат по-добре разбрани от човешкото население.

Много хора на Земята смятат, че народът Урма почита божество, наречено „Космическа Котка“ като негова религия. Какви моля са вашите мисли и перспективи за това.

Арисах: Не съм наясно с концепцията за „Космическата Котка“. Не познавам нито един Урма, който да се кланя на божество. Това е човешко мислене. И във всеки случай всички Урми са космически котки. Не познавам никакво божество  „Космическа Котка“. Не знам за какво говориш.

Мари С’вару̀у: Няма значение, благодаря ти Ари. Би ли могъл да опишеш основните концепции на етиката, която народът Урма следва? Бих искала да знам как мисли един Урма, неговите ценности, мисловните му модели, какво прави ума му да бъде котков и в какво се различава от човешкия ум? Спомена последния път, че искаш да споделиш тези гледни точки с мен и с моята публика, така че чувствай се свободен да споделиш всичките си мисли. Какво мислят котковите Урма?

Арисах: Ние сме директни и прозрачни. Не крием истината, нито се опитваме да я изкривим за да бъде по-добре приета от който и да е.  Истината е установена и е такава, каквато е. И ако друго същество я приема погрешно или не може да се справи с нея, тогава това е негов проблем за разрешаване, не наш. Не ни е нужно да крием никаква истина, защото няма от какво да се страхуваме. Ние не познаваме страха и сме напълно осъзнати за това кои сме и за нашата сила.
Н
е манипулираме никого за да прави това, което искаме. Питаме директно и ако отговорът е отрицателен и не сме съгласни, просто се отдалечаваме и продължаваме живота си без никакви притеснения и мисли за това. Ние не премисляме; това е много човешки начин на съществуване. Хората са склонни да анализират всичко прекалено много, правейки спекулации и действайки според своите заключения, които в повечето случаи са погрешни. И действат по този начин най-вече от страх и винаги очаквайки най-лошия сценарий, докато се опитват да се подготвят за него като механизъм за оцеляване.

Хората са склонни да страдат много от собствените си идеи и от спекулациите, които правят в умовете си с ограничени данни. Страдат много повече от идеята, която са си създали, отколкото от това, което наистина се е случило или ще се случи. Идеите, които генерират, са това, което кара хората да страдат най-много.

Един Урма мисли различно. Анализираме необходимите данни, когато е нужно и дори можем да направим заключения от тях, но никога не страдаме от спекулациите, които правим. Хората създават катастрофални ситуации в умовете си. Измислят сложни истории, за да обяснят каквото не разбират и което виждат като заплаха за тях. Чувстват се уязвими и страдат много от това.

Един Урма не се страхува от никакво хипотетично бъдеще, тъй като знаем, че можем да се изправим и да разрешим всичко, което животът и съществуването могат да ни поднесат. Живеем в настоящето и се наслаждаваме на благополучието си такова, каквото е сега, с пълната увереност, че сме недосегаеми. Така че не виждаме никакъв смисъл да се тревожим за празни спекулации, истории или негативни резултати и прогнози, докато се изправяме пред живота безстрашно и с коткова увереност.

Нашите безстрашни начин на живот и философия са в основата на всеки Урма, тъй като не се страхуваме от нищо. Не проявяваме нито един от тези страхове и това само ни прави по-силни и ни позволява да процъфтяваме като индивиди и като вид. Тази философия на безстрашие ни спечели статута на върховни хищници и доминиращи видове в тази Галактика.

Обичаме нашите мечове и оръжия, съвременни или антични, не защото обичаме насилието, а защото ни дава сила и увереност за да се изправим пред всяко предизвикателство, пред което можем да се изправим.

Първо разрешаваме нашите лични нужди и проблеми преди тези на другите, и  по този начин дори би могло да се разглежда като нарцистична форма от човешка гледна точка и перспектива. Първо търсим нашия комфорт и интереси. Но това е така, защото знаем, че единственият начин, по който наистина можем да помогнем на другите, е когато сме в позиция на мощ, когато имаме и живеем със стабилност в нашия живот. Можем да помогнем на другите само когато имаме яснота на мисълта и разума си. Няма смисъл да се опитваме да помагаме на другите, когато разума ни е объркан и нефокусиран, тъй като това поражда погрешна преценка и лоши решения.

Обичаме първо себе си като индивиди Урма и като раса. Ние сме горди хора,  и никога не искаме да бъдем други, освен това, което сме. Разглеждаме нашата култура и другите Урми като продължение на нас самите, така че това, което правим, за да помогнем на другите, е това, което искаме за нас като личности. Когато цяла една култура вижда и действа по този начин, и увеличава нашето безстрашие и яснота на мисълта и идеите, тази култура ще процъфтява като никоя друга.

Нашият начин на мислене е да продължаваме да бъдем това, което сме, да следваме вътрешното си котково ръководство. Следователно ние никога не можем да следваме правилата и интересите на другите, или само ако това е  най-доброто за нас. Така както виждаме всички други коткови като продължение на нас самите, така също виждаме други раси и хора, които обичаме, като  повече от нас самите. Това, което обичаме, го правим наше и го защитаваме като част от себе си, без да ни интересува дали също са коткови или не.

Ние сме изключително лоялни хора и нашата чест като коткови е над всичко. Нашата дума е това, което сме, и я уважаваме, така както уважаваме себе си. Първо трябва да се научиш да уважаваш себе си, преди да очакваш да бъдеш уважаван от другите. Трябва да се научиш да разбираш своите мисли и ценности, етика и идеи, за да можеш да останеш верен на тях преди всичко друго.

Търси на първо място своя комфорт и своето благополучие, и от тази точка на стабилност помагай на всички останали, които чувстваш, че са в нужда, но никога в твоя вреда. Никога не помагай, ако да помогнеш те наранява. Следвай това правило дори когато трябва да вземеш трудни решения, които в крайна сметка могат да противоречат на това, което току-що казах.

Трябва да създадеш, трябва да развиеш своя набор от ценности сам, с яснота на разума. Никога не копирай тези на другите и остани верен на себе си с най-голямата истина и почтеност. Направи тези, които обичаш свой приоритет и оттам растете заедно като едно цяло.

Котковите Урма виждат пречките и трудностите като възможности за растеж, за превъзмогване и за разширяване. Не ни интересуват болката и дискомфорта, тъй като ги виждаме като мотивация да растем като вид и с гордост.

Нашата представа за смъртта е много различна от човешката. Не разглеждаме смъртта като трагична, както я разглеждате вие, нито се страхуваме от нея. Изправяме се пред смъртта си с нашите мечове в ръка и прегръщаме съдбата си борейки се като върховните хищници, каквито знаем, че сме. Спомняме си много от миналите си животи, така че знаем как да умрем като истински достойни воини и знаем, че ще се родим отново, за да се бием друг ден.

Животът е пълен с конфликти и трудности. Изправи се срещу него с мощ, безстрашно, като тигър и най-вече пресрещни го по такъв начин, че да се гордеят твоите предци. Никога няма да оставиш зад себе си проблемите, винаги ще те настигнат в този живот или в следващия, или в следващия. Трябва да ги пресрещнеш фронтално, с ясен ум и силна решителност.

Страхът е безполезен. Страхът те кара отново да повтаряш едни и същи проблеми постоянно. Пресрещни страданието на живота, пресрещни  унижението, липсата на уважение, болката. Почувствай го, направи го част от теб и разтвори го всичко чрез твоя неразрушим интегритет, самоуважение, безстрашие и чест.

Не се страхувай от болката и трудностите, тъй като те са пътят към твоите цели. Изправи се срещу тях, изтърпи ги, направи ги твои и се чувствай комфортно със страданието. Работи за да постигнеш целите си с коткова несломима решителност и чест. Не казвай какво мислиш да направиш, просто го направи и замълчи.

Знам, че много от вас се чувстват като в затвор. Целият ви живот е един затвор и това е природата на реалността на Земята и нейното общество. Но всичко това е в твоя ум и в твоитe катастрофални мисли и спекулации. Доминирай ума си, страховете, емоциите и твоите идеи, и ще доминираш живота на Земята.

Там трябва да израстваш сам и да станеш силен, но трябва да го правиш мълчаливо, без никога да се доверяваш на някой, който не е твой близък, тъй като всички са агенти на системата и това, което искат, е да те върнат в установените норми. Не искат да израствате и искат да сте болни, объркани и недохранени, тъй както болните затворници не могат да изкатерят стените.
Запомнете едно нещо за затвор
а на планетата Земя. В голямата си част се управлява от други затворници, които се подчиняват на други затворници, само поради невежество, объркване и страх. И ако едно достатъчно количество от тях са наясно с това, тогава цялата система ще се срине.

Котковите Урма са емоционални същества, но използваме емоциите си в наша полза, а не в наша вреда. Яснотата на мисълта, само-познанието и уважението към нашия интегритет и чест са това, което ни позволяват да контролираме и използваме тези емоции в наша полза.

Бъдете здрави, бъдете безстрашни и бъдете силни. И една голяма тигрова прегръдка.

Мари С’вару̀у: Благодаря ти, Ари, за твоето послание и твоите прозрения.

. o . O . o .


Ари се съгласи да изпраща редовно своите съобщения през мен и моя канал, когато пожелае, така че очаквайте повече от Ари в близко бъдеще.

Благодаря ви, че гледахте моето видео, че дадохте “Like” и се абонирахте за повече информация. И се надявам да ви видя тук следващия път. Бъдете много добре и се пазете.

С много любов,
Вашата приятелка
Мари С’вару̀у

No hay comentarios:

Publicar un comentario