jueves, 25 de mayo de 2023

 

Какво е Времето и Как РаботиВремето в Сънищата и в Душите

Част 2

 

 

Za´el – 07/03/2023

Звездни Семенца – 23/05/2023

https://youtu.be/ExE4dY_XGJ4

Facebook – Група Звездни Семенца

Odysee – Звездни Семенца

 

Превод: Tati D


. o . O . o .

  

За'ел: Здравейте на всички, добре дошли!

Последния път ми останаха неизказани някои подробности относно идеята ми за това как работи времето, как го виждам от тук и основано на моя опит. Помня също, че накрая представих един интересен въпрос… Интересен според мен разбира се.

Как работи времето в сънищата? Различно ли е неговото функциониране в тази реалност, която възприемаш в този момент?

Според мен и да, и не. Разбира се, различно е от гледната точка на възприемането за това, колко време отнема да се случат събитията. Може да се случат милиони неща в един следобеден сън, който всъщност продължи половин час. Или дори обратното, може да се окаже, че дадена ситуация напредва много малко за един час сън.

Също е видимо различен един важен детайл и това е, че в рамките на един сън можеш да видиш как се ражда едно пиленце в момента, в който се излюпва от яйцето си, и само няколко секунди по-късно да си представиш какво ще бъде, когато порасне и се превърне в кокошка. И в мига, в който си го представяш, автоматично се пренасяш в момента, когато е възрастна кокошка. Но тогава си мислиш: „Хей! Всъщност бях в момента, когато това пиленце се излюпваше." и тогава се връщаш към този момент отново.

Но тези две разлики, които току-що обясних преди малко, всъщност не,.. не са разлики, те са прилики. В действителност има само една разлика и тази разлика е начинът на възприемане на времето, много по-бавно и по-плътно, отколкото имаш в момента. Този начин на възприемане на времето, приписан на една плътност много по-ниска, е част от опита, който ти - Източникът, решаваш да наложиш на героя, който си създал за това преживяване. Както обясних в предишното видео.

Обърни внимание на нещо важно, а то е, че казвам “ решаваш"...  И го реши. Защото абсолютно всичко се случва сега и това означава, че дори миналото може да бъде променено. Особено когато говорим за решения свързани с бъдещето, и споразуменията, които ограничават или не твоя герой. Не казвам, че е лесно, просто е нещо, което чувствам, че може да се направи с достатъчно убеденост и умствена сила. Трудно, но възможно.

Бих могъл да кажа, че е по-трудно, колкото е по-ниска плътността, в която се намираш, но в действителност това също е просто една идея. 

Казвайки това, моментът от твоята история, който живееш точно сега се изживява от теб, защото тук е положено твоето внимание. И по същия начин, както би се случило на сън, можеш да си представиш различни развръзки, различни варианти на бъдещето и дори да се пренесеш в тях. Единствената разлика е, че ще отнеме повече време да ги постигнеш, отколкото ако си в един сън. Следователно се нуждаеш от по-голяма сила на постоянно внимание върху тези варианти на бъдещето, повече търпение, повече постоянство, но в крайна сметка работи по същия начин.

И как стигаш до тези варианти на бъдещето в един сън?

Представяйки си ги и изживявайки ги ментално, докато се превърнат в твое настояще. 

Но тогава, как се отразява това на душите?

Ще направя едно уточнение и е, че говоря за души, за да разбереш какво точно имам предвид, но на мен също не ми харесва да използвам тази дума, която е натоварена със значения, които всъщност не са много точни. Когато казвам душа или Адма, просто ще се позовавам на точката на внимание, която решава да въплъти определен герой. Казано по изключително сбит и опростен начин. И е много, много недостатъчно описвайки го като изключително сбит и опростен.

Всички сме чували някога това за стара душа или нова душа, току що дошла от Източника. Следователно бихме могли да заключим, че дори душите функционират линейно, поне от тяхна гледна точка, нали? Ами да и отново не. От тяхна гледна точка е така. В между-животите си спомняш онези „минали животи", които те формират и са ти дали всички тези преживявания. Въпреки това само наблюдаваш друг герой, който се намира над предишния.

Нека го погледнем по следния начин: да кажем, че точно сега решаваш да нарисуваш три различни героя, всеки един със своята съответна история и контекст. Тези герои имат напълно различни животи, които нямат нищо общо между тях, или да, в зависимост от това какво ще избереш. Можем да кажем, че ти ​​като художник си душата, която помни и живее тези животи, които си нарисувал. И съзнанието, което е още по-нависоко, е решило, че ти, художника, ще създаде за себе си тези три героя.

Тоест, че дори когато си в между-животa и имаш познанието за всички тези животи, които изживя и които определят твоята душа, давайки й определена концепция за идентичност и определен багаж от идеи, отново си един герой с установен контекст.

Този контекст може да е, че си много стара душа с много опит или една душа напълно нова. В действителност тази душа ще е изживяла това, което си представя, че е изживяла, което е част от нейната истина, нейната линейност и нейното възприятие. Но в крайна сметка ти си този, който решава историята на тази душа и хората, които е била, е и ще бъде.

По същия начин самият художник може да нарисува и тримата едновременно, без да се налага да чака за да нарисува момента, в който друг умира. Това преведено за една душа би означавало, че даден човек може да умре днес и да е въплътен в същата времева линия от много години. От линейната гледна точка на тази душа първо беше Педро и след това беше Хуан, където Хуан вече съществуваше преди да умре Педро. Тоест, че едно въплъщение може да помни като свое минало друго въплъщение, което живее там с него в неговото настояще.

В обобщение и като последно съобщение: Контролираш времето постоянно, само си забравил, че го правиш.

И както каза веднъж малката София: "Ако контролираш времето, контролираш всичко". 

И от моя гледна точка, по същия начин, ако разбираш времето, можеш да разбереш практически всичко. Не е случайно, че това е темата, която избрах.

Благодаря ти и те поздравявам, че издържа до края. Надявам се много да ти е харесало..

Бих искал да те оставя с друг въпрос за следващия път, защото да, все още имам още много, което мога да кажа по тази тема. Въпросът е:

Съществува ли съдбата? Неизменяема ли е?

Мога да ти подскажа малко: отговорът не е толкова прост, като с да или не.

Това е всичко за днес. Оставям те да мислиш.

Голям поздрав!

За'ел от Ерра

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario