domingo, 6 de febrero de 2022

 

Инцидент в Kосмоса с Извънземен Космически Кораб - 

Aнѐeka от Teммер

 

 

Despejando Enigmas – 7.01.2022

Звездни Семенца – 27.01.2022

Facebook Група Звездни Семенца

Odysee - Звездни Семенца


Превод: TatiD



Aнéeka: Поради инцидента с космическия кораб Ва̀лери (Vаlery) на Алфакентавър, Toлeka временно ще се премести във високата орбита. Приблизителна височина 400 000 км, което може да наруши телекомуникациите с повърхността и с вас. Време за препозициониране на космическия кораб след 40 минути 02:00 UTC.

—————————————————

Потвърждаване на ефективна свръзка от височина 420 000 км. висока орбита. Толека стабилна на половин милион километра.

 

AНÉEKA:  ДОКЛАД ЗА ИНЦИДЕНТ

Днес в около 01:00 часа през нощта атакуваха с енергия, насочена от Земята към един от главните кораби или „майка“ на Aлфратеаните. Проби техните основни и вторични щитове и сериозно повреди корпуса на две места.

За щастие не се съобщава за пострадали, само е късмет, че когато се случи е нямало никой на мястото на удара. Повредите на кораба им включват корпуса и претоварване на системите, което предизвика загубата на всичките бордови компютри. Корабът остана без управление. Сега го теглят на по-висока орбита, за да поправят каквото могат.

Това, което ни засяга е, че този главен Aлфратеански кораб минаваше само на няколко километра от Толека, където оръжието или групата от енергийни оръжия, (много и по-малки от различни фокусни точки се събират, за да образуват един лъч от висока насочена енергия). С други думи, лъчът на оръжието буквално премина покрай нас.

Сега Толека и от вчера е в състояние 2 или това, което бихте нарекли жълт код. И предвиждаме възможна атака. Авион01 (Avyon01) също е в състояние на жълт код 2 след инцидента. Авион01 (Avyon01) е корабът-майка Урма (Urmah), който ни придружава.

Роберт: Да. Мислите ли, че ще можете да издържите на такава атака?

Aнéeka: Toлeka далеч надминава във всички видове технологии Алфратеанския кораб Ва̀лери (Vаlery).

Роберт: Има ли още новини за атаката?

Aнéeka: Нищо ново, но се знае, че беше една фракция на същия Кабал, бореща се срещу друга фракция на същия Кабал и въпреки че не разбираме защо, изглежда като разчистване на сметки срещу тези конкретни алфратеани. Ние никога не сме били целта. Но бяхме като в опасност, така че се преместихме във висока орбита.

Висока орбита, но тъй като триангулираме със сървърите на Виера (Viera) и е чрез Мюон (Muon), не виждам разлика, така че за вас няма значение.

Роберт: И как разбрахте за повредите на кораба Ва̀лери? Кой ви информира? Същите алфратеани или Виера?

Aнéeka: Самите алфратеани ни съобщиха за щетите. Потърсиха ни и  говорихме с тях. Каал'ел отиде да види щетите на Ва̀лери, той лично беше там.

Роберт: Отиде сам?

Aнéeka: Да, отиде сам.

Роберт: Не го ли е страх да му направят нещо?

Aнéeka: Алфратеаните?

Роберт: Да. А как изглежда до Алфратеаните? Много ли е различен физически?

Aнéeka: Не знам, предполагам, но не е като да се сплаши лесно Каал'ел, той е 2-метров бик. Това създава много сигурност. Неговият гръб е една стена.

Роберт: Защото доколкото виждам, те имат нещо общо с Кабала. Иначе защо ги атакуваха?

Aнéeka: Защото със сигурност имат вземане-даване с една страна на Кабала. А другата се почувства нападната или обидена. Изглежда, че е разчистване на сметки. Ако беше атака срещу извънземните или Федерацията, Толека или Авион01 (Avyon01) щяха да бъдат по-лесни мишени. Тъй като Толека беше на само 490 км височина и е с дължина 1734 метра. Или Авион01 (Avyon01), който беше на 600 км височина и размера му е почти 2 км, в сравнение с Ва̀лери, който е дълъг 1 км и беше на 5000 км височина, когато го удариха. Само виж разликата в целите.

Роберт: Урмите, какъв кораб. С алфратеаните Каал'ел говори на Андромедански, Английски или Испански?

Aнéeka: Говорят много на сдъвкан испански и английски. Като цяло не говорят добре андромедански.

Алфратският език е смесица от земни езици, плюс основните, като поставени в блендер. Само по себе си го виждаме като унищожаване на красивите човешки езици такива каквито са. Това е, че Aлфратеанския е смесица от всички, но предимно от китайски, хинди, испански, английски, руски, френски, португалски и немски.

Така че са дразнещи, защото когато ги чуеш да говорят е все едно скачат от един език на друг и си тъкмо да разбереш нещо и казват нещо друго, което не разбираш, дразнещи са.

Роберт: Значи алфратеаните не използват телепатичния език като вас и други звездни раси?

Aнéeka: Имат го, но са по-... лениви. По-скоро ги мързи, така че са много приказливи. Почти не използват телепатия, когато биха могли, но това е културата им.

Роберт: Разбирам, да. Трябва да е невероятно да видиш как Каал'ел влиза в този кораб-майка със своя кораб и всичко това.

Aнéeka: Използва само трансбордер, совалка.

Роберт: Имаш ли изображение на нещо, което прилича на него? Совалка? Това звучи на НАСА като совалката Колумбия. Как изглежда совалката?

Aнéeka: Да, тя е като микробус.

Роберт: Като през 2001 г.

Aнéeka: Тези от Star Trek са почти еднакви.

Роберт: Да. Така че не се страхува от алфратеаните. Защото да отидеш с този кораб е много уязвимо.

Aнéeka: Не (показва изображение)

Роберт: Красива е.

Aнéeka: Отиде лично, за да покаже солидарност от наша страна и от страна на Аленим.

Роберт: Изглежда огромна. Да, разбира се.

Aнéeka: Има няколко размера. Да, голям е като малък автобус.

Роберт: Този кораб може ли да се трансформира?

Aнéeka: Може, отваря се отзад с рампа и се побира една кола вътре. Може да се използва за извличане, но не се препоръчва, тъй като тези совалки не са бойни, така че са уязвими. Ето защо се използват кораби изтребители, които са мощни и добре оборудвани за битка.

Роберт: И какъв вид енергия използва? Плазмени двигатели? И антигравитация?

Aнéeka: Обикновено използват само гравитационни, големите имат плазмена турбина, захранвана от един или два малки реактора с енергия на нулева точка. Големите да, имат междузвезден капацитет.

Роберт: Да. По-скоро този кораб е за да пътува през слънчевата система на Тайгета.

Aнéeka: Използват се за това, да, много трафик на Taйгета с този вид малки кораби. Те са навсякъде.

Роберт: А, зависи малко от типа и размера на двигателите. Разбирам, еха.

Aнéeka: Дисковидните не се използват толкова много, защото не са практични и дори се приемат като стара технология, тъй като все още се нуждаят от формата на диск, за да разпределят магнетизма по корпуса равномерно, което в днешно време вече не е необходимо с напредъка по отношение на двигатели и пропулсиране.

Роберт: Да. Тези вече изглеждат остарели. Те са от типа кораби, които може би тези човешки елити използват, за да се движат по Земята. И някои ги виждат и си мислят, че са извънземни кораби.

Aнéeka: Изглежда хубава, но е остаряла (показва изображение):

Роберт: Да. Но отвътре трябва да са много красиви.

Aнéeka: Това се използва в днешно време (показване на изображение):

Роберт: Имат ли командни екрани и всичко това? Или всички тези панели са холографски и тактилни?

Aнéeka: Има холографски панели и истински контроли, както и холографски и мисловни контроли. Да, това е най-използваното тук по отношение на холографски контроли.

Роберт: Биха били като часовниците на един кораб, но холографски.

Aнéeka: Но все още имат джойстик и педали. Да такива са.

Роберт: Да, помня това. Контролно табло като таблото на кола.

Тактилно холографски.

Aнéeka: Това е стандартно, да. Дори на по-малки панели в Толека, като тези на асансьорите.

Роберт: Това е холограма с малко твърда плътност? Джойстици. И знаейки, че цялата тази технология вече е на Земята само за малцина, е дразнещо.

Aнéeka: Да, така е. И не.

Роберт: И не?

Aнéeka: Интерфейсът ум-компютър на Земята е много беден и е инвазивен, тук не.

Много неща си приличат, но не са еднакви. Тъй като начинът на достигане до резултата е различен. Например, ти използваш Wifi, тук не, но резултатът от наличието на вътрешна мрежа е горе-долу еквивалентен.

Роберт: Но ни изпреварват с около 3000 години технологичен напредък, тези, които са хора и ръководят човечеството. Същите, които ни крият науката, историята и всичко това.

Разбирам. Интересна е твоята гледна точка. "Интерфейсът ум-компютър на Земята е много беден и е инвазивен, тук не." И защо е инвазивен? Защото има контрол върху потребителя на тази технология?

Aнéeka: Например, не зная как работят на Земята вашите холографски контроли. Тук по принцип една част се генерира или материализира или се проявява, която е тази с която докосваш или местиш каквото правиш, командното, дръжката, която пипаш. И тази част, независимо дали е привидно твърда, е само една телепатична проекция компютър - ум и е там само като образ, или ако е твърда част, която е временно в твоите ръце.

Приключвайки с използването ѝ, компютърът я дематериализира, да го наречем по някакъв начин.

Това е удобно, защото ако пристигне голям пилот като Каал'ел или Рагел, контролът е с подходящия размер за ръцете им и същият кораб или механизъм ще се адаптира към една малка ръка като тази на Атина (АTena) или И’асхи (Yazhi), която е още по-малка.

Роберт: Да. Супер практично е. Телепатична проекция компютър - ум, уау. За това е важно да се използва телепатията, нали?

Aнéeka: Да. Така например, алфратеаните, които имат телепатия, но по културни причини не я използват толкова, колкото ние, имат много проблеми, ако се опитат да ръководят или пилотират артефакт на Тайгета. Ще трябва или да карат на ръчен режим с джойстика и физическите педали, или да оставят кораба изцяло на автопилот.

Роберт: И тези технологични ограничения се налагат от степента на тяхното съзнание. Ето защо голяма част от вашата технология тук, на Земята, е неспособна да работи и всички тези истории за обратното инженерство са повече разсейване.

"Приключвайки с използването ѝ, компютърът я дематериализира." Отлично. Така всичко остава добре подредено и също е екологично.

Aнéeka: Изключеният панел изглежда като маса, леко наклонена или не, изработена от черно стъкло. Като този, на който се облягам в момента,  намира се под цифровата ми клавиатура.

Роберт: Уау. От черно стъкло. Какви детайли. Тези са, които харесвам. Този тип изяснения.

Aнéeka: Да, например, един наш таблет, използващ холографски и холистични компютри от Тайгета, можеш да го видиш като парче непрозрачно черно стъкло, когато е изключен. Ако го намерят на Земята, ще си помислят, че е нещо инертно или че е част от някакъв непрозрачен прозорец. Но също има и еластични.

Роберт: Разбирам. Да. Ето защо също има ограничения и за технологична търговия.

Aнéeka: Да, но и защото определени неща или технологични аспекти са за или са адаптирани към нуждите на даден вид или раса и не се прилагат за други. А също и защото други технологични аспекти се пазят в тайна, за безопасността на същата раса, която ги е измислила.

Що се отнася до Taйгета например, биха били мулти-хармоничните корабни щитове и променящи се полиморфи, които абсорбират ударите, както кинетичните, така и енергийните, само ставайки все по-силни с всеки удар. Тоест, колкото повече го удряш, същата енергия от оръжието ти се превръща в това, което захранва и потенцира самия щит.

Роберт: Да. Виждам много добра идея да запазите цялата тази технология в тайна за Тайгета.

Aнéeka: Да, например, през 2009 г. този кораб, Toлeka, абсорбира прекият удар на термоядрена ракета. Имаше само леки повреди от претоварване на релето и от вибрации. И този е единственият кораб във флотата на Тайгета, който е „погълнал“ пряк удар с ядрено оръжие в диапазона на 40 мегатона, което е 80 пъти Хирошима.

Този инцидент на Земята е известен и беше в същото време на удара с ракета на Луната, за който се знае много добре. Този, който накара Луната да звъни като камбана, добре известен. Това беше част от атака срещу флотата, командвана от Аскет по това време.

Роберт: И Толеката не усети нищо с този удар?

Aнéeka: Да, всичко се разтресе. Чинии се счупиха, осветлението изгасна, претоварени релета, изгорели компютри, счупени лампи, счупени предмети, няколко леко ранени, нищо структурно или замърсяване от йонизираща радиация. Малко след това беше ремонтиран.

Но трябва да се има предвид, че кораб като този има няколко нива на мощност на щитовете и го удариха с тях в средна мощност или в състояние SQ-02, както съм сега, в сравнение на състоянието SQ-01 или Червен Код (Red Alert), но за това състояние големите плазмени двигатели трябва да работят "горейки", както им казваме. Това за да захрани максимално щитовете. Ако по време на удара Toлeka беше в състояние SQ-01, нямаше да има никакви щети. Нищо.

Роберт: Да, разбирам. Защото ако не беше така, винаги би имала тези щитове на максимална мощност.

Aнéeka: Не можем да държим големите плазмени двигатели да работят непрекъснато. Освен това са толкова големи, че се чуват техните форсажи през цялото време в кораба, където и да си, като една огромна Jet турбина, присъстваща през цялото време.

Роберт: Щитът пое удара. Но нямаше ли светкавица? Като на експлозия, видима от Земята? Не атакувахте ли обратно?

Aнéeka: Да, имаше светкавица и тя беше видяна от Земята. Да,  отблъснаха атаката, имаше много движение по онова време, движение на космически войни. Но не забравяйте, че тогава командваше Аскет, с друга психология и флотата на Тайгета беше въоръжената ръка на Федерацията, това, което Алфратеаните и Антареаните правят днес.

Роберт: Да, помня, че беше Аскет. Но виждам логично да се неутрализира, за да не използвам друга дума, цялата област, от която е излязла тази ракета. За да се научат, че това не може да се направи.

Aнéeka: Taйгета в днешно време има друга философия,  от както Аленим е в командването. И си струва да се спомене, че тази Аскетеанска психология беше само по време на нейното присъствие и не доминираше  културата на Тайгета, а само в местните движения около Земята на споменатите кораби.

Роберт: Но е логично да се защитаваш, Анѐека.

Aнéeka: Проблемът е, че наоколо постоянно има цивилни. И тази ракета излезе от подводница.

Роберт: Нови данни. Но знаел ли каква подводница беше?

Aнéeka: Да, не го помня така от главата си, но да. Беше ICBM излезе от една американска подводница Тридент, струва ми се. Не си спомням добре тези данни.

Роберт: Кой беше този, който даде заповедта и всичко това?

Aнéeka: Обама и неговият Пентагон.

Роберт: Но изглежда все едно не сте отвърнали на удара.

Aнéeka: Не беше отвърнато, както бихте очаквали, не.

Роберт: Така че отново виждаме, че тези на власт продължават да доминират цялата планета.

Aнéeka: Да, така е. Този ракетен удар оставя много въпроси за нас, Роберт. Защото беше една ракета и командният мостик СИС (CIC) на този кораб доста предварително щеше да я прихване, че приближава Толека. CIC,  военна и огнева позиция на кораба.

Освен това за ракета пътуваща със скорост 10 или 12 Маch, е като да видиш как някой иска да се удари срещу теб, махаш се и това е всичко.

Роберт: Освен това, как можа да излезе в космоса и да не се разпадне от една от тези „енергийни вълни“?

Aнéeka: Да, могат да излизат, имат тази способност, просто не ви го казват. Но тези ракети са бавни за цялата космическа динамика. С други думи, на тази ракета ѝ отне около 17 часа, за да достигне до Толека. И Toлeka можеше да я открие още от стартирането ѝ. Много въпросителни.

Роберт: Колко странно. да. Способност и Уцелване. Предполагам, че се ръководят от топлината, която отдават вашите кораби.

Aнéeka: Във вакуума на космоса не бих я открила, топлината не се вижда като такава. Вижда се радиацията или светлината.

Роберт: И на Земята имат доказателства за всички кораби на Федерацията, а не за това, че са около планетата?

Aнéeka: Правителствата, разбира се, че да.

Роберт: Но сега изглежда, че вече не използват ракети, а скаларни енергийни вълни от различни точки.

Aнéeka: (показва изображения):

Роберт: Да, ако това се използва за други цели, би било много по-добре. Но какво точно е това?

Aнéeka: С голяма сила. (показва  изображения)

Оръжие с насочена енергия.

Роберт: Лъчево оръжие?

Aнéeka: Да.

Роберт: Сега го разбирам. Да. Това вече е висока технология.

Aнéeka: С няколко от тези, стреляйки в една и съща точка, Ва̀лери. Прави много силен лъч, защото съчетава силата на няколко кораба, оборудвани с това.

Роберт: Да. И освен това мисля че каза на различни честоти мисля, да. И с какъв вид енергия работи това?

Aнéeka: Това е строго секретно за хората, но подозираме, че се захранва от реактор на нулева точка или плутониев заряд.

Роберт: Реактор на нулева точка? Това свободна енергия ли е? Тоест неизчерпаема?

Aнéeka: Да, свободна енергия е, но най-вероятно, според мен, това е плутониев заряд.

Роберт: Но сега вашите пилоти няма да са спокойни и релаксирани, знаейки, че имат тези видове оръжия и други, за чието съществуване поне аз не знам.

Aнéeka: Затова, връщайки към совалките, те са малки и практични, но не могат да се използват към Земята. Именно за това са корабите изтребители, които имат способността да поглъщат енергийни оръжия и други. Но това предизвиква всички атмосферни полети да се превърнат в цяла една военна операция, вземайки предвид фактори като тези, като места или разположения на оръжия управлявани от морски кораби и във фиксирани военни инсталации или в бронирани и колесни превозни средства, както моделите на руските управлявани оръжия.

Роберт: Значи е свободна енергия, но не е чиста? Не е етерна енергия?

Aнéeka: Нулева точка е същото като свободна и чиста енергия.

Роберт: Но на основата на плутоний? Това чисто ли е? Все по-опасно е да си извънземен и да се разхождаш по Земята. Използват ли плутоний за постигане на енергия на нулева точка?

Aнéeka: Не, едното или другото. Плутоният е повторно замърсена енергия.

Роберт: Аха. Мръсна, но свободна енергия.

Aнéeka: Удар на управлявано енергийно оръжие (показва изображение):

Роберт: Значи може да се нарече свободна неизчерпаема? Или зависи от зареждане с плутоний? Това е енергиен удар, да. Изглежда, че са го направили от въздуха. Може би дори със сателит.

 

Aнéeka: Оръжие с насочена енергия, монтирано отстрани на Seahawk (показва изображение):

Роберт: Същото е. И това има ли откат?

Aнéeka: Няма откат.

Роберт: Имат високи технологии и им е невъзможно да изпратят снимки на Земята от космоса или реални снимки на Луната.

Aнéeka: (показва изображение):

Същата или подобна система в подвижни средства на колела (показва на изображение):

Роберт: Може ли да пробие един брониран кораб?

Aнéeka: След като проникна в корпуса на боен кораб от Алфрата на 5000 км разстояние, лесно може да потопи брониран кораб или самолетоносач. Зависи от силата на всяко оръжие. Но лъчът може да се комбинира между няколко добавяйки мощност, както вече направиха.

Вече всички оръжия от последно поколение вървят в тази посока

Роберт: Със сигурност вече е на бойните самолети. Освен това е неограничен боеприпас.

Aнéeka: Точно така, ако се захранва от реактор на нулева точка, не и ако е плутониев заряд, но се оказва, че всеки заряд дава вероятно за хиляди изстрели.

Същи може да го захранва ядрен реактор като този на самолетоносач или подводница.

Роберт: Само им остава да зареждат тази енергия с някакъв вид "wifi". Като на мобилните телефони. Освен това изглежда, че са много чисти, не оставят следи от никакъв материал, не оставят остатъци като барут или такива неща.

Aнéeka: Този Страйкър (Stryker) има един малък отгоре в пясъчен цвят (показва изображение):

Роберт: Не оставят ли радиация?

Aнéeka: По принцип не, но зависи от оръжието, което го произвежда. Да, могат да оставят следа от радиация, противно на това, което се смята.

Роберт: Не биха ли оставили следи от плутоний?

Aнéeka: Не от плутоний, но мястото на удара остава йонизирано (радиация).

Роберт: В тези неща е където отива цялата човешка наука.

Aнéeka: Този M-977 HEL MD има един голям (показва изображения):

(САЩ)

Монтиран върху евтино малко превозно средство като това шаси на Humvee.

Роберт: Да. Колко оръжия. И какъв обхват има това?

Aнéeka: Обхватът зависи от силата на оръжието и разстоянието. Лазерът и насоченото оръжие са склонни да се размиват и да губят фокус с разстоянието.

Роберт: А каква е скоростта? Скоростта на светлината?

Aнéeka: Скоростта е близка до тази на светлината или на светлината.

Роберт: А само САЩ ли ги имат или повече държави? Предполагам, че и Руската Федерация също ги има. А китайците?

Aнéeka: Русия, САЩ и Китай, Индия, Япония и няколко европейски държави ги имат, но Израел също има голям напредък по този въпрос, също и в отбранителните енергийни оръжия, които унищожават снаряд, преди да достигнат до военен танк или бронирана машина.

Роберт: Така че, ако ви атакуват с този тип оръжие и на разстоянието на което сте от Земята, е по-лесно да ви ударят.

Aнéeka: Да, затова ви казвам, че вече не е лесно за извънземните ("ET") да се разхождат по Земята.

Роберт: Не е лесно, не. Но това е от години. Само можеш да достигнеш до Земята, ако искаш да се разхождаш по нея чрез портали.

Aнéeka: Израелски танк Меркава (Mercava) с отбранителен тороидален щит (показва изображение):

Роберт: Да. Чувал съм за тези енергийни щитове. Мисля, че са и за този тип оръжие.

Aнéeka: Система на M1A2 Абрамс (M1A2 Abrams) от САЩ (показва изображения):

На един Брадли М2А2 (Bradley M2A2).

Роберт: Това реално ли е или е CGI?

Aнéeka: Не знам дали снимката е CGI, но знам, че тези системи са реални и работят. (показване на изображение):

Роберт: Тоест не можеш да прекосиш тези енергийни куполи вървейки? Ще се изгориш ли или какво ще стане?

Aнéeka: Минаваш вървейки и дори не ги усещаш, но една ракета няма да влезе.

Роберт: Защото експлодира, преди удара? Заради радиацията на този щит? Какво става с екипажа на тези превозни средства? И самолетите също ли имат това? Еха. И защо ракетата не влиза? От честотите?

Aнéeka: Фокусира един лъч от насочена енергия към ракетата като я детонира. Използва система от сензори и радари, които ръководят насоченото оръжие за части от секундата и унищожават входящата ракета или противотанков снаряд.

В случая с щитовете става дума за високоенергиен тороид, който на честотите на човешкото тяло и други го няма, но го има при скоростите на снаряд. Това е ефект, подобен на този на водата, ако влезеш в нея с ниска скорост тя отстъпва, но при висока скорост става като бетон. Ето защо кинетичните куршуми не проникват във водата или само на сантиметри, тато колкото повече е мощността и е по-голям калибърът, толкова по-малко влизат във водата. Но обикновена стрела с пружинен лък може да проникне във водата.

Роберт: Уау. Добре се разбира, това е заради скоростта. "Това е ефект, подобен на този на водата, ако влезеш в нея с ниска скорост тя отстъпва, но при висока скорост става като бетон." Разбирам.

Aнéeka: Филмите лъжат, веднъж под водата един водолаз е недосегаем срещу това, което стрелят по него, стига да е на дълбочина метър или повече. Единственият филм, който разглежда този феномен по реален начин е този на Джон Уик.

Роберт: Искаш да кажеш защото губи много сила? Влизайки във водата.

Aнéeka: Един куршум влиза във водата твърде бързо и не дава време на водата да се раздели, за да премине. Водата се опитва да се компресира на върха на снаряда и тъй като водата не се компресира, тя се превръща в непроницаемо твърдо вещество. Факторът е скоростта и времето на снаряда. Стрелата от друга страна е бавна, така че навлизайки във водата разделя нейните молекули, прониквайки по-дълбоко отколкото един куршум с голям калибър.

Същото с човек, който се гмурка във водата, може и от малка височина, но от повече височина, която се превежда в крайна скорост на падане, която за човешкото тяло е горе-долу 225 км/ч при достигане на водата, няма значение дали човекът пада върху бетон или върху вода.

Същият този принцип важи и за енергийните щитове с тороидална форма за защита на космически кораби и на бронирани превозни средства и дори за персонал, който върви пеша с оборудването.

Например, в кораб като този, Толека, вратите на хангара се отварят, за да позволи на кораб или совалка да влезе или да излезе. Щитовете не се отстраняват за да преминат, просто скоростта на приближаване е бавна спрямо Толека, което позволява да влезе през щитовете, сякаш не са там.

Разбира се, това е малко по-сложно в случай на усъвършенствана система на щит като този на Toлeka, който също наблюдава честотите и IFF идентификацията на входящия кораб и настройва специфичната честота на щита на мястото, където по-малкият кораб наближава зоната на хангара.

Роберт: Изглежда извънземна технология.

Aнéeka: Със сигурност.

Роберт: Значи можеш да си в хангарите с отворени „врати“, но няма нищо, защото тези енергийни щитове няма да те оставят да излезеш, освен ако не си с бърза скорост срещу тях.

Това ми дава усещането... че за да стигнеш до тези концепции, умът ти трябва да бъде развит по друг начин.

Aнéeka: Да. Вярно е.

Роберт: Да. Без да омаловажаваме земните учени.

Aнéeka: Точно така, зоната на хангарите може да е с огромните плъзгащи се врати отворени и ти да си там гледайки празното пространство отвън. Щитовете задържат въздуха, защото вибрират с точна и специфична честота, за да предотвратят декомпресията и за да задържат хора или предмети, които се приближават твърде близо до ръба.

Това е така, защото не е само един щит, а няколко на различни честоти (хармоници) един върху друг, разположени като слоеве на лук. Всеки един от тях със специфична употреба.

Роберт: Да. Интересно. Но знаейки какви сте вие и вашия начин на мислене, само неземни умове могат да достигнат това.

Aнéeka: Културно е, израства се с това, което ви казвам днес, естествено е и е ежедневие.

Роберт: Само по себе си изглежда проста концепция, до която можеш да стигнеш само ако знаеш да наблюдаваш добре средата си и за това трябва да я разбереш и да я декодираш със съзнанието си. Но въз основа на наблюдението. Не знам дали се обяснявам. Не всички наблюдават едно и също.

Aнéeka: Е, човек като мен трябва да се занимава с този вид щитове ежедневно.

Роберт: Като с кинетичните куршуми и всичко това.

Aнéeka: Ами да. Въпроса е, че тъй като познавам моите щитове и са по-напреднали от тези, които имат хората, ми е лесно да направя заключения за това как постигат това. Тъй като имам предвид как работят тези системи.

Например, знам, че за голямо енергийно оръжие произведено от човека, зарядът от плутоний би бил най-простата форма на енергия. Но също така знам, че се постига доста само с един заряд от кондензатори или подобни, захранвани от конвенционална електрическа система на боен кораб като един разрушител от клас Арли Бърк (Arleigh Burke) като този на снимките, който работи само с газови турбини.

Роберт: Да. Спомням си, че каза, че може би това ще се отрази на връзката. Все пак се отдалечи само 20 км?

Aнéeka: Не. Бях на 490 км, сега сме на 420 000 км.

Роберт: Това е много далече. Прекалено много.

Aнéeka: Само, че от тук до Земята е Мюон. Докато в ниска орбита всичко беше дигитален сигнал директно към сателит.

Роберт: И от сателита към Земята и сега Мюон директно към Земята.

Aнéeka: По-далече е от Луната, която е на 360 000 км. Това е висока орбита. За сигурност. Временно е.

Роберт: Тогава тези оръжия вече нищо не могат да направят, защото ще се разсеят. Чрез пречупване, нали? Наред с други неща.

Aнéeka: Да, точно, твърде далеч сме.

Роберт: Да, това е много по-далеч, да.

 

Превод: Tati D

No hay comentarios:

Publicar un comentario