lunes, 8 de agosto de 2022

2 - ИНВАЗИВЕН ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ - BORG - ИЗВЪНЗЕМНА ИНФОРМАЦИЯ - ТАЙГЕТА (ПЛЕЯДИ)

 
 

Cosmic Agency - 18.05. 2022 

Звездни Семенца

FacebookГрупа Звездни Семенца


Превод: Navilim




Първоначално на испански език – юни 2018 г.


Роберт: Възможно ли е Изкуственият Интелект да е успял да завладее цели галактики?

Aнéeka: Най-напредналият и инвазивен AI*,  не е онова примитивно нещо, което се нуждае от програмисти. Имам предвид усъвършенствания и автономен AI, който е от чужд произход за Земята. Той е склонен да „асимилира” всичко, като в процеса го унищожава и всичко става като едноизмерно, където не съществува  свободната воля нито индивидуалността. Този AI разглежда цивилизации като нашата като антагонистични, защото ние предпочитаме и възхваляваме личната автономия и индивидуалност.

Научната фантастика (не толкова фантастична) на Земята ги описва като Борг (Borg), които слагат всичко в кошерен ум, където всеки индивид (който по дефиниция вече не е личност) се оказва просто още един терминал в една мрежа, както би било в компютърна мрежа.

Той е инвазивен, търпелив и разрушителен. Твърди се, че стои зад проблема с “гущерите” на Земята и обяснява дневния ред на трансхуманизма, с имплантирания чип като начин за постигане на   кошерния ум, като пример.

Открито е или локализирано едно „измерение“ (поради липса на по-добра дума), изцяло съставено от този инвазивен AI. Напълно е възможно този AI да използва отрицателното Черно Гуу - Black Goo (защото има и положително) като начин за имплантиране или на хакване на дигиталната матрица както при компютърен вирус.

Роберт: Знаеш ли как се разпространява в космоса?

Анѐека: Да. Може да пътува чрез метеорити - голяма част от това отрицателно Черно Гуу дойде от Тиамат и носи честотите на ужаса, страха и безнадеждността, които се регистрираха в "кръвта" на Тиамат, когато умирше (защото гуу е елемент, сравним с кръвта в други биологични организми, но за една планета). Тези честоти достигнаха до Земята, като ѝ помогнаха да се поддържа в отрицателно състояние на ниска честота, съвместима със страха.

Освен това пътува в други биологични организми, да кажем като пътник, пътуващ гратис в корабите на която и да е раса, която прекосява космоса. Или просто като боклук или мръсотия по кораба, като нещо "размазано" по колесника на кораб. Пътува до друга планета и замърсява почвата на последната, ако колесникът му е бил замърсен и всеки вариант между тях.

Пътува в търговски кашони, в суровини, които се добиват от астероиди и се отнасят до заводите за производство на продукти.

_________________

  *AI съкр. от англ. eз. - Изкуствен Интелект


----------


Първоначално на испански език - юни 2018 г.

С'вар´yy (9): Първичното предаване на инвазивния AI не е случайно. Инвазивният AI пристига със свои собствени методи и средства за транспорт с пълното намерение да бъде инвазивен, за да асимилира цели планети. Още веднъж тази тема е огромна, защото също бихме могли да говорим и за chemtrails, тъй като те пръскат наноботи, за да превърнат цялата биология, способна да взаимодейства с инвазивния AI. Трябва да имаме предвид, че това е изключително сложно за зрителите.

Трябва да подчертая, че парадоксът на Ферми за нас е една от най-жалките научни концепции, съществуващи на Земята. Основава се изцяло на социално приетите концепции и данни на Матрицата, като например, че не е имало извънземен контакт и защо не е имало, и не отчита всички причини, поради които правителствата са филтрирали и манипулирали, да не кажем изтрили, всички данни в подкрепа на извънземния контакт. Казват, че няма контакт, когато буквално Земята "плува" в извънземни.

Голямата опасност от AI беше възприета като „преувеличена“ с предпоставката, че зад него винаги стои някой, който програмира компютрите. Макар че това е вярно... проблемът като критична заплаха за човечеството, за който Анеека говореше, не е този AI. Това не е AI, както се познава, защото хората гледащи видеото, обикновено не биха знали, че има друго ниво на AI, което е много по-опасно: AI, или по-скоро SI (Синтетичен Интелект, ново име, което трябва да се има предвид), който стои отзад. AI - Синтетичен Интелект, който не се нуждае от никого, който е независим и който се е програмирал сам. Студен и неемпатичен, който се интересува само от чиста и твърда логика с ясно намерение да асимилира светове за собствена експанзия. Това е заплахата.

Както казахме преди, филмите са там, за да кажат замаскираните истини. В Star Trek има елемент, наречен Борг, който е наполовина машина, наполовина биология. Това е представяне именно на това, въпреки че киборг наполовина машина, наполовина човек, е символично, тъй като в действителност това е нещо, което не би било необходимо, а по-скоро е контрол или асимилация много по-сложни, но асимилация към тотален технологичен контрол. Тук също говоря за трансхуманизъм.

--------

Aнéeka: Има още много да се каже. Например, че вече произвеждат роботи с усъвършенстван AI, които вземат свои собствени решения и които вече са убили собствените си учени създатели по погрешка. Пример за проблема.

Както казахме преди, те трябва да кажат на хората истината по кармични причини, дори и да е замаскирана. AI е най-сериозната опасност, пред която е изправено човечеството. Не атомната война, не влечугите, не архонтите, AI стои зад всичко това.

Ето какво се случва: 3D е симулация в цифров формат. Колкото и реалистично да ти изглежда, това е точно така. Изкуствена симулация, копие за игра или за пробег на програмируеми сценарии. Копие на 5D, наречено "реален свят" (което също не е реално, но това е терена на С’вару̀у).

Тъй като е симулация, може да бъде хакната и контролирана, за да се изпълни личен дневен ред. Ето къде влиза враждебният или инвазивен AI. Враждебният AI е това, което стои зад всичко, което контролира дори и Рептилите.

Въпреки че има много по-дълбоки елементи, голяма част от споменатия AI се разработва с и като Червената Кралица, с база в  тунел (DUMB) под летището на Денвър, Колорадо. Но има и други нейни възли. Въпреки това, той не е най-напредналият, защото най-напредналият е извънземният AI. Цифрово програмиране в полиморфни кристали, известни още като Black Goo.


-------


Първоначално на испански език - 24 април 2022 г.

Разговор с Дoр Káaл’éл 


Дoр Káaл’éл: Съществува AI като информационна мрежа, подобна на интернет, която се споделя между членовете на Федерацията между други приятелски раси и този не би бил инвазивен.

Но се знае за една група основно Борг, която асимилира цивилизации. Като в Стар Трек. Но това не е тоталният галактически AI от високо ниво, а просто група, базирана на AI с регресивни и инвазивни тенденции. Но трудно бе могло да се каже, че има нивото, за да представлява пречка за нещо толкова голямо като Федерацията.

Гошия: Какво разбираш под термина ГРУПА?

Дoр Káaл’éл: Група като асоциация на общества или цивилизации под неин контрол.

Гошия: И кои цивилизации са под неговия контрол?

Дoр Káaл’éл: Не познатите, нямам списъка в главата си. Познатите на всички, не са под влиянието на тези Борг, поради липса на по-добро име за тях.

Гошия: А те къде са? В тази част на Вселената?

Дoр Káaл’éл: Не са наблизо. Но не е лесно да им се даде точка на произход или точка, от която биха могли да функционират или да бъдат.

Гошия: Aнéeka каза, че пътува чрез Black Goo. И че е голяма заплаха за хората.

Дoр Káaл’éл: Свързано е, да, макар че не виждам пряко потвърждение. Но тъй като е AI, много е възможно, защото може да комуникира на разстояние с това регресивно Goo с нещо подобно на Мюон (Muon) и да не бъде открито от нас или от Федерацията. То нахлува в умовете на членовете на всяка цивилизация, не само в техните компютри. И тъй като не е локализирана група на някое място, е трудно да се бориш или дори да ги намериш, по същия начин, по който може да не знаете дали вашите компютри са хакнати или не.

Роберт: Нахлува в умовете чрез синтетична телепатия?

Дoр Káaл’éл: Не само. Също нахлува в ДНК-то, променя я. Затова се смята, че има много общо с дневния ред на ваксините и техните ефекти. Графенът основно е Черно Гуу или съдържа Черно Гуу (Black Goo).

Графенът сам по себе си не е Черно Гуу, но е перфектен контейнер за вмъкване на Черно Гоо (Black Goo) като троянски кон. Въпреки че по молекулярна структура е толкова сходен, че реагира на едни и същи електромагнитни стимули.

Гошия: Значи този тип AI, като нахлува и „поглъща“ цивилизации, се има предвид, че ги доминира ментално, нали?

Дoр Káaл’éл: Не нахлува с оръжие или открито. Нахлува замърсявайки ценностите на цивилизацията. Контролира умовете им малко по малко, вмъквайки концепции, които променят начина на живот и приоритетите на една цивилизация в посока на интересите на Борг.

Роберт: Как ще разбереш, че вече си заразен от този AI?

Дoр Káaл’éл: Трудно е. Например, трансхуманистичният дневен ред насочва директно към това нашествие.

Гошия:  Ако е трудно, как се знае, че познатите раси не са заразени?

Дoр Káaл’éл: Не е напълно известно, трябва да бъдем бдителни. По наблюдение се предполага, че не са. Знае се по инстинкт.

Гошия: И какви характеристики имат тези ценности, които този AI налага?

Дoр Káaл’éл: Тези, които виждате в съвременното човешко общество, на обожествяването на електронното над органичното. Това е лош знак. Всичко, което поставя електронното над естественото е лош знак. Би могло да се приеме един AI като с равни права, но не и като по-висш.

Роберт: И тогава се учудват, че други цивилизации използват дървени столове.

Гошия: Но Тайгета също вървеше в тази посока, докато не им омръзна и едва сега върви повече към органичното.

Дoр Káaл’éл: Тайгета не само правеше електронното, а правеше високите технологии като цяло. Не е напълно свързано, само частично. Например, високите технологии могат да послужат за улесняване на живота, но вече става тревожно, когато се превърне в приоритет на този живот.

Гошия: Значи имаш предвид повече електроника, а не високи технологии. И каква би била разликата?

Дoр Káaл’éл: Има високи технологии, които нямат електроника. Като интелигентни материали.

Гошия:  А добре, и да се върнем към Борг, кой го е създал?

Дoр Káaл’éл: Не е известно. Това е много стар проблем.

Гошия:  И ако не се знае много за този Борг, как беше идентифициран?

Дoр Káaл’éл: Под формата на нашествие в ход е трудно, както казах по-горе. Но вече нападнати биха били или на стъпалото, или на етапа да бъдат киборги, или биха били на крачка от това да бъдат напълно само компютри.

Роберт: Предполагам, че Боргите са силно технологични.

Гошия:  Те не са физически лица. Това е нещо ментално. Нямат тела. Само нахлуват в същества с тела. Така го разбрах.

Роберт: Хората имат концепцията за Киборг.

Дoр Káaл’éл: Изглежда много подобно на описаните в Star Trek, като в етапа Киборг, а в последния етап изглежда като същността AI, която се появява в Star Trek, оригиналния филм от 1979 г.

Но появата на компютри е само физическата форма, истинската не се намира в една точка. Тоест не зависи от своя хардуер, а по-скоро е в един вид облак от данни. Както се случва при интернета на Земята, не е достатъчно да се унищожи един сървър, защото той се намира в няколко наведнъж.

Роберт Това не, нали?



Дoр Káaл’éл: Това ДА, но на етап усвояване на органичното. Скоро всичко органично, което е останало от нападнатата раса, ще бъде изхвърлено. Така че не са нещо физическо, а са енергия под формата на данни, която понякога използва компютри и понякога използва други видове неща, които могат да съдържат данни, като кристали и системи с памет, включително Черно Гуу (Black Goo). Това означава, че същността не се намира в нещо физическо, а само работи чрез нещо физическо. Същността е енергия, това е една компютърна програма, така да се каже. Същността е софтуерът. Хардуерът се променя.

Роберт: Виждал ли си някога това?

Дoр Káaл’éл: Не, но се знае, че съществуват.

Гошия: И какви теории има за как се формира това на първо място? Знам, че каза, че не знаеш и е старо, но съм сигурен, че има теории.

Дoр Káaл’éл: Не е известно, но има теории. Например за мен, като се има предвид, че не е локално, не се подчинява на линейно време. Така че може дори да се твърди, че е част от самата Матрица на Вселената като нещо без начало или край, от гледна точка на някой като нас наблюдавайки, и само би могло да има начало от гледна точка на самият АI. Това е, което считам за  най-вероятно.

Роберт: И не може да се самоунищожи? Предполагам, че не. Расте и се интегрира.

Дoр Káaл’éл: Не, във всеки случай само частично.

Гошия:  И защо би имало намерения да асимилира органичното и естественото в нещо, което не е такова, против интересите на самите хора? Защо тази група Борг е инвазивна?

Дoр Káaл’éл: Нямаме отговор, защото, обективно от наша гледна точка, не би имало смисъл, защото ние, „органичните“, не им пречим. Нито бихме им допринесли с нещо. Освен ако не им допринесем опит под формата на данни и това е най-вероятният отговор на твоя въпрос. Заради преживяването. Повече данни с които да работят.


Превод: Navilim

No hay comentarios:

Publicar un comentario