martes, 11 de enero de 2022

 

Как да преместя точката си на внимание, за да бъда енергийно същество?

Разговор на Матиас и Гошия с И’асхи С`вару̀у

 

Cosmic Agency -17.11.2021

Звездни Семенца 31.12.2021

Facebook Група Звездни Семенца

Odysee - Звездни Семенца

 

Превод: Мина Август

 

 

. o . O . o

 

 

В оригинал от английски език:

Матиас: Ако в момента сме там, същества от светлина, енергийни същества, защо нашата точката на внимание не се премества там по желание?

И`асхи: За да получиш опитност. Като едно споразумение. Но не е задължително да спазиш това споразумение. Можеш да си светлинното същество, душата, тялото, когато пожелаеш. Защото си всичко това и много повече.

Просто все още нямаш познанието за как, осъзнаването, че си само етер, нищо

друго. И очевидно „не можеш“ да го направиш, защото си затънал в мисълта, че си тяло. Всъщност това е идеята на това да си „жив“, а не че има нещо сбъркано във всички вас. Не че "нещо не работи". Не се чувствай зле, Анѐека също не го умее, нито Аленим, нито Рагел.

 

На другия ден


Матиас: Бих искал да знам как да бъда чисто енергийно същество, как да премествам точката си на внимание за да бъда това същество?

И`асхи: Най-простият начин – да се отървеш от „костюма от месо“, (означава да умреш). Това е драстично, знам.

Тогава... Осъзнай, че вече си това! А тялото само ти дава идеята, че не си  енергийно същество.

Но дори понятието "енергийно същество" не е правилно. Същество от светлина е малко по-точно. Но все пак не съвсем точно. „Мисловно същество“, колкото и объркващо да звучи, е по-точно.

Но искаш да преместиш вниманието от „костюма от месо“, който те ограничава. Първо, не отхвърляй тялото. Но... какво точно искаш да направиш?

Матиас: На теория знам, че всички ние сме просто енергия... но в по-висшите плътности тези същества, описани от Долорес Кенън, могат да създават неща и да бъдат каквито искат да бъдат. А и някои хора говорят за духовна война... светлинни същества, които се борят срещу тъмните сили. Искам да съм правосъдието и да донеса правосъдие на всички, които вършат зло.

И искам да съм част от този тип духовна война от това ниво. Ти и Гошия се борите от това физическо ниво, аз искам да съм отвъд него.

Гошия: Е, не спирам да казвам на Матиас, че сме в епицентъра на духовната война, въобще не е само на физическо ниво. Но той иска да го направи от "другата страна".

И`асхи: Има една голяма бариера, която възпира хората да правят това и повече.

Бариерата е ментална в теб. Тя може да се прескочи и това е лесно. Но системата от вярвания, която задържаш е тази, която ти пречи да приемеш тази процедура като реална. Да мислиш, че се заблуждаваш и че не правиш нищо, това само по себе си е заблудата. Трябва да преосмислиш концепцията си за този умствен блокаж.

Трябва да спреш да мислиш за всичко като за реално и нереално. Всичко, което някога е било измислено, е реално и е такова на едно или друго ниво в зависимост от гледната точка на наблюдаващия. Всичко, което някога е било, сега е и ще бъде, произлиза от мисълта. И първоначално е било мисъл.

Номерът е да си представяш нещата и да го правиш през цялото време. Да установиш намерения, да се настроиш за да се превърнеш в това което си представяш да бъдеш. Защото, ако си го представяш, означава, че вече си това. Но си затворен в умствената идея, че всичко което си е само тяло.

Всичко, което си представяш, че си е реалността. Така че в този случай, например, представи си как ходиш и говориш и внезапно виждаш изоставена сграда, пълна със зли духове. Представи си, че имаш броня от светлина около теб, една златна сила  излъчвана от тялото ти като непроницаем щит.

И овладей страха, тъй като той е ключът за достъп до теб на злите сили. Бъди нащрек като цяло, да си безстрашен не значи да си невнимателен. Но ако говорим за негативните същества там, хора в сянка със зли намерения, (има и неутрални и добри), всичко, което имат за да хвърлят срещу теб е страха. Ако се изправиш срещу тях без страх и от гледната точка на това, че си жив, или от каквато и да е гледна точка, това работи навсякъде, не могат да те докоснат и дори ще се отдалечат от теб.

Това е да се бориш срещу тях. Това е техният свят.

Причината, поради която искат да се възползват от силата на човешките същества (които са безброй видове същества в един и същ биологичен костюм), е да използват вашите творчески сили, за да ги създадете като регресивни същества, защото не могат да се създадат сами. Създаването е интеграция и е любов, а това е обратното на това което са те. Така че имат нужда да се захранват от хората, въображението и страха.

Това звучи като измислица и невярно, лъжа, за повечето хора, блокирани във физическото ниво. За това е и тялото – за да ви създаде илюзията, че това е всичко, което съществува. 

Другите нива, до които се опитваш да достигнеш, са основани на фините сили, основно мисли и чувства, емоции. 

Не може да вярваш в съществата от светлина и тъмните сили и да не вярваш в твоята собствена вътрешна сила и тази сила струи от теб и само от теб, и от твоят  творчески процес, наречен въображение. Ти беше една мисъл, преди да се манифестираш там. Визуализира себе си, за да си ти сега, днес. Ти си собственото си творение. Така са и всички останали нива, онези, в които искаш да отидеш и да се бориш. 

И си прав, голяма част от тази бъркотия идва от там. Тези нива се основани на мисълта. Духовният свят и други подобни.

И направеният от стомана меч там е безполезен, освен ако не си представиш, че той има сили, така че не реже мечът, а твоето съзнание. Мечът е само

средството за да може твоето съзнание да се съсредоточи върху това, което иска и върху каквото иска да направи.

Матиас: Да. Но, мога да се превърна в чиста енергия, в мисловно същество само след като това тяло умре физически? Тогава мога ли да избера да бъда без форма?

И`асхи: Да, тогава ще можеш, но това е само ако не успееш да го овладееш по никакъв начин, както си сега. Твоето тяло не е пречка, която те спира да правиш каквото и да било. Целта на тялото е да ограничи представите ти за възможно и невъзможно.

Гошия: Тогава как да овладеем това умение? Чрез медитация, астрално пътуване?

И`асхи: О, да, това помага много! Дори и да не можеш да излезеш от тялото, както би искал, задаваш ясно намерение и посока да продължиш оттам нататък.

Докато си в медитация, представи си, че си извън тялото. Разхождайки се по местата, които познаваш, дори пренасяйки се на друго място. Почувствай се там. Място, което познаваш добре. Дори и да е въображение, това е посоката и въображението става реално, ако в него се вложи достатъчно енергия, върху това, което искаш, достатъчно фокусирана. 

Бих искала да направите малък експеримент сега.

Имате ли някаква врата близо до вас? Или някоя, която помните ясно от ежедневието си? Имам предвид врата с железни решетки, или врата, през която можете да виждате идеално. Ако не, можем да използваме всяка врата.

Гошия: Може ли да е нещо от миналото, което си спомням?

И`асхи: Да, стига да помниш какво е да си и от двете ѝ страни. Спомняш ли си какво е да си от едната страна на вратата и от другата 

Гошия: Аз, да. Матиас пита дали може да е въображаема порта или нещо, което си спомня. Той е много зле с въображението. 

И`асхи: Може да си я представи, но е по-ясно, ако наистина познава мястото. Ако няма врата, използвай проклетата врата на банята.

Добре. Сега направете това:

Затворете очи и медитирайте няколко секунди, аз ще го направя заедно с вас. След това си представете, че сте пред затворената порта. Почуствайте се там, сякаш сте там. Всеки детайл, който можете да си спомните го поставете там. Бъдете там със съзнанието си, все едно наистина сте. Погледнете затворената врата. Толкова твърда 

След това в ума си направете крачка напред и минете през нея! Не отваряйте вратата. Просто минете през нея както си е, затворена! Почувствайте как минавате през твърдите железни решетки, всяка подробност от движението ви, колкото повече, толкова по-добре…

А сега си представете, че сте от другата страна, огледайте се, преминахте през нея. Обърнете се назад и погледнете затворената порта, която току-що преминахте. Запомнете всяко усещане докато правите това, защото трябва да ми го кажете… имам нещо предвид. Но първо трябва да го направите.

 

(След няколко минути)

 

Гошия: Добре, готова. И сега?

И`асхи: Винаги, когато можете, правете това с истинска врата или порта. Опитвайте се да я преминете докато е затворена, разбира се, няма да можете да го направите "в реалния живот". Но опитайте сериозно, притиснете носа си върху затворената врата. След това я отворете и минете през нея, затворете я отново и след това се огледайте наоколо, мислейки или представяйки си, че всъщност сте я прекосили, докато е била затворена.

Добре. Какво почуствахте? 

Матиас: Усещах дървото, с ръцете си. Стоях до вратата, чувствайки предмета... съпротивление, идеята, че, хей, тя е затворена... не мога да вляза. Направих още две опита, без да спирам, просто преминавайки през нея.

Гошия: Направих го два пъти. Първият път беше бързо и преминах лесно през нея. Усетих едно “суошш”, докато я преминавах. Вторият път усетих съпротивление и почувствах, че съм заседнала вътре във вратата с някакво магнетично лепкаво усещане, което ме държи в нея, като муха, уловена в паяжина. Не можех да я премина. Бях вътре в нея. Вътре в нейната "материя". Отдръпнах се назад,

излизайки и опитах отново по-бързо и успях да мина през нея. Но все още усещах това магнитно лепкаво усещане, което се опитва да ме задържи вътре. Лепкаво вещество.

И`асхи: Даааа. Точно това търсих!

Гошия: Лепилото?

И`асхи: Това, което описа, е което искам да усетите с това.

Гошия: О, усетих го силно и беше неприятно.

И`асхи: Това лепило, това съпротивление срещу идеята, че можеш да прекосиш вратата, същата тази съпротива срещу способността дори да си представиш самата себе си от другата страна, това е съпротивата, твоето лепило.

Откъде идва това съпротивление? Всичко това си го представяш, така че във въображението можеш да направиш каквото и да е, нали? И въпреки това във въображението ти имаше съпротивление. Идва от твоя ум. От споразуменията, които имаш за възможно и невъзможно. Можеш да преминаваш затворени порти, врати и стени, истински. Но твоята ментална съпротива към концепцията те държи блокирана в определени параметри за възможното. Същото е и в "реалността". Няма материя, всичко е в твоя ум. Ограничаващи идеи като тази, която току-що ви накарах сами да видите.

Гошия: Всъщност се изненадах, че го усетих. На теория, във въображението би трябвало да можеш да правиш каквото и да е.

И`асхи: Да, прекрасно, толкова се радвам, че забеляза точно това, което исках да видиш. Как ограничаваш самата себе си единствено с мисълта.

Матиас: Така че, само упражнявайки се, се освобождаваш от съпротивата?

И`асхи: Да, да, прави го през цялото време. Постави си високи, много високи очаквания. И в същото време, приеми какъвто и да е резултат. Защото факта е, че сега няма да можеш да преминаваш през затворени врати, защото тези споразумения са твърде силни в теб. Но са само споразумения, нищо повече.

И сега тук трябва да обърна внимание върху още нещо.

Така както се ограничаваш с една проста физическа задача като преминаването през затворена порта, също се ограничаваш и с безброй други неща. Не толкова физически, но също толкова важни или дори по-важни. Ограничавайки се като самосаботаж, мислейки, че не „ставаш за нищо“, че никога няма да можеш да направиш каквото искаш, че не можеш да бъдеш силен, че не можеш да бъдеш самоуверен и сигурен в ежедневието си. Поставяйки си етикет, че си срамежлив, че не си достатъчно добър. Необходимостта да имаш цел в живота, за да бъдеш полезен, за да оправдаеш живота си. Това са нищо повече от идеи.

Гошия: Да, тогава И`асхи, ... връщайки се към възможността да преместваме точката на внимание към „мисловното същество", отвъд физическото, това  възможно ли е намирайки се в едно въплътено съществуване? Или само при смъртта, медитацията, астралното пътуване и насън?

И`асхи: Да, възможно е и е постижимо. Всичко от което се нуждаеш е много концентрирани упражнения и медитация. Медитацията е ключова, защото ти позволява да се „отървеш от тялото“, но оставайки съзнателен и в контрол. Започни от там. Представяй си неща, героични действия докато медитираш, бори се срещу тъмните сили докато медитираш. Това е реално и това намерение се издига в духовния свят.

Гошия: Това всъщност е много важно, защото това, което правиш във въображението си, се случва в менталното и духовното ниво. Така че, ако си представяш героични битки с демоните, ТИ НАИСТИНА ГО ПРАВИШ.

И`асхи: Едно голямо ДА. Това Е светът на духовете. Ето защо... друг силен пример:

Много хора, ако не и всички, имат нарушения на съня, както ги наричат официално. Тук имам предвид нощните посещения. Кошмарите и подобните събития. Те изчезват от живота на хората, когато спрат да се страхуват от тях. В мига, в който се изправят пред кошмарите си, отблъскват злото, то не може да ги нарани. Ако започнат отново да се страхуват от тях, ще се върнат. Това е вярна и доказана психологическа техника, с която да се освободиш от кошмарите.

Когато си в сънната парализа, например, не се плаши, приветствай усещането. Проучи го. То отслабва. Не се връща. Това е твоята борба срещу злите духове. Директно и „очи в очи“!

Ако тази област те интересува, проучи я и се потопи във всички паранормални неща. Стани експерт.

Но не отивай на места, където се прави магьосничество, нито го използвай, нито  неща, които все още не можеш да контролираш или разбереш. Така че, моля, не използвай вещества. И не призовавай духове. Не използвай дъски Уиджа, те са смъртоносни, те са двойно „Не“. Първо навлез в теорията, докато практикуваш бялата магия (медитацията на много места се счита като част от нея).

И си намери една Катана (самурайски меч б.пр.), те са като духовни антени за живите, с намерение за битка. Дават ти сила. Аз просто ги обожавам! (Е, това работи за мен, трябва да го изпробваш за теб самата).

Гошия: Добре, последен бърз въпрос, И`асхи! Ако бяхме в 5D, извън Земята и ако Матиас желаеше да се превърне в енергийно същество, в едно мисловно същество, и да не бъде вече във физическото, в своето физическо тяло, може ли просто да ПОИСКА да умре и да отиде в по-висшите нива отвъд материалното? Доколкото разбирам, това е, което се прави там горе, когато пожелаеш да направиш прехода?

И`асхи: В 5D хората правят това, да. Но той не би се нуждаел да го прави!

Гошия: Защо не?

И`асхи: Защото би разбрал, че не е необходимо, тъй като всички сме същества от светлина и да си мъртъв или жив е просто още една идея. Всички ние сме енергийни същества, винаги сме били, винаги ще бъдем!

 

На другия ден 

В оригинал от испански език

 

И`асхи: Относно защо и как се преминава през стени по желание. Скъсването на споразуменията, които те задържат в умственото поле на физическия свят:

Проблемът е, че те са в твоето подсъзнание, така че не е достатъчно да искаш да се освободиш от тях. Да искаш да ги скъсаш е начало, посока, намерение, но не е решението.

Не става дума да скъсаш с това или онова споразумение. Защото едно споразумение е просто една идея. Още една идея. По-скоро трябва да си това, което искаш да правиш.

Нищо не съществува извън твоето съзнание, всичко е съзнание, ти си всичко, особено това, което отхвърляш, не само това, което искаш да бъдеш и това, което вярваш, че те дефинира. Тогава трябва да живееш това, което искаш да си.

Така че ще използваш това, което днес наричаш астрал, за да правиш това, което желаеш, и което не може да бъде направено в това, което наричаш реален свят. Упражнявай осъзнато сънуване, контролиране на сънищата и така, и  оттам след като овладееш това, ще видиш, че няма разлика между света на сънищата и реалния свят и можеш да контролираш всичко, което се случва и от двете страни. Защото няма две страни.

И както може да преминаваш през стени в астралния свят на сънищата, ще го можеш също и в "реалността", защото това е едно и също нещо. Няма материя, тя не съществува. Това са идеи, наложени от ограничени съзнания. Съществува само съзнанието и идеите, които се раждат от него.

 

Цялата Вселена е Съзнание и ти си това Съзнание.

 

Превод: Мина Август

No hay comentarios:

Publicar un comentario