sábado, 16 de octubre de 2021

 


    Расата Урма – Култура, Изкуство и Свободно Време - 

част 3 

Извънземен контакт

 


Pleiаdian Knowledge4.06.2021

Звездни Семенца – 16.10.2021

 

Превод: Mina August & Todor Mladenov



Информация на Анéека от Теммер


Начина по който Урмите се поздравяват помежду си или ние с тях е изговаряйки едно „Здравей“, но жеста е вдигайки ръка,… съвсем обичайно. Изглежда, че това е много често срещано.



Както обясних и преди
, винаги се обличат доста пищно с големи златни доспехи и наметала, но не знам точно как се обличат когато искат да се чувстват удобно. Според мен винаги са прекомерно облечени, въпреки че не винаги носят броня. Но от това, което съм виждала, носят широки дрехи без шарки, доста приличащи на  спартански. Също бели или светло бежови дрехи, с регулиращи се презрамки. Макар  че, веднъж ги видях да носят и тоги от лилав цвят с позлата.

 

Друго нещо, което използват много често е като... не знам как да го нарека, като полите на римските войници, но с черни гамаши под тях. Носят къси панталони, подчертаващи късите им крака. Имат отвор на дрехите за опашката, който също има покриваща част или калъф. Не е просто дупка в дрехите. Този калъф е обточен с ластик или с лента, която служи за пристягане или наместване на калъфа около опашката. Как си достигат гърба? Те са котки. Гръбначният им стълб е много гъвкав.


За краката носят ботуши, които са заоблени отпред. Много подобни на тези, само че, черни като от кожа и също имат подметка. Но предполагам, че са от растителна кожа, защото макар да са месоядни, те не убиват, а си произвеждат месото. Също носят и отворени обувки, но е обичайно да ги видите боси на места, където се чувстват удобно. Този стил ботуши също е често срещан. Модата при тях е в Римски стил. Също носят обеци, по еднакво както мъжките, така и женските. Не мисля, че се гримират, тъй като повечето от тях така или иначе са естествено раирани.


Разбирам, че нямат същите морални задръжки да се показват без дрехи пред другите. Използват дрехите, за да подчертаят собствените си черти, но не е обичайно да ги видите голи, само по козина.

 

Мият се с език и тъй като го правят през цялото време, изглежда че в тяхната култура е прието да го правят публично, и тяхната слюнка е различна от нашата. Не съм ги виждала да изхвърлят топчетата косми, нито пък знам за такива случаи, но може би го правят и от възпитание ходят в тоалетната или нещо подобно. Въпреки че това е по-скоро поведение на домашна котка, а не на голяма котка. Но знам, че се къпят много и с вода също, ежедневно.



Що се отнася до
отглеждането, знам, че женските си помагат взаимно с малките си, предавайки си ги една на друга. Виждала съм малките в ръцете и на двамата родители, а също и на други членове на групата, които не са техни родители. Носят бебетата си като нас, а не с уста като домашните котки. Понякога ги носят в раница или просто на ръце, до две или три ако са малки, но използват и колички. Ако имат 8 котенца, как иначе? Ние също ги използваме.



Що се отнася до храната
, вече не ловуват, а произвеждат месото. Според мен е организирана чрез дистрибуция, тъй като в сравнение с медицинските пашкули (Med Pods) тук устройството за произвеждане на месо е доста обемисто и изисква използването и на други вторични устройства. Храната им основно е отглеждането на клетки или тъкани в устройства, подобни на медицинските пашкули (Med Pods). Но Урмите са много отдадени на гастрономията и отделят много време за това, с много рецепти. И разбира се, всичко е с много подправки.



Колкото до домашните любимци, харесва им да имат още котки. Котки, каквито познаваме и ние. Мънечетата, които са и много плодовити. Гледат на домашните котки, като на свои Семенца. Като цяло домашната котка произхожда изначално от тази планета, според това което се говори. Това е "котешката планета" на Галактиката. Но бих казала, че Урмите контролират раждаемостта, в противен случай биха се пренаселили.  Ние  трябва  да  правим това чрез хормонално лечение и въпреки това имаме котешки проблеми на борда. Както Наи ’Шара сподели  говорейки  по  темата, това, че Урма имат обикновенните котки за домашни любимци,  е  все  едно ние  да имаме  малки  Тайгетеанчета  или  хората,  малки човечета с ръст от около 40 см за домашни любимци.

 

Колкото до тяхната  писменост  прилича  на  клинопис.  Това  е,  защото  в древността пишеха  с  нокти,  като  отпечатъци  или  дупчици на нокти в ръкопис. Те  са  като набор от  сложни  линии.  Нещо  като  клинопис  смесен  с  Канджи  (Kanji).  Във  групи  всеки символ  има  значението на завършена дума, по което писмеността им прилича на езика Канджи.



Техните числа са на същия принцип. В зависимост от ъгъла или посоката на линията е едно число и сложността нараства колкото по-голямо е това число. Линиите не са еднакви, те видимо са с формата на малки клинове. Имат заострена и широка част. Зависи накъде отива числото, също като въртенето на часовниковите стрелки - добавя се стрелка, когато числото нараства. След това има сектори, отбелязвани с други линии, които бележат десетици, стотици и хиляди и повече. Ако забелязвате, тази форма на писане е много "котко-подобна".

 

Тези изображения са от земни клинописи. Това последно изображение е много добро. Както  споменах,  дълги  редове  с  различни  ъгли  с  видим остър връх и по-плътна част. Трябва да се има предвид,  че  това,  което  използваха  за  да пишат, са техните собствени  нокти и  от  там  еволюираха. Въпреки, че  все  още  ги  използват за ръкописите  понякога.  Последното  изображение  прилича  на  Урма. Такава е  писмеността им, издължени и заострени символи с ъгли.


Не знам дали клинописният език, който имате на Земята   се  дължи на влияние Урма в миналото,  възможно е.  Но  това  също  е  логичен  начин  да  се пише  върху глинени плочи. Урмите  са присъствали на Земята от хиляди  години,  особено  в Египет и Шумер и  по-наскоро  в  Римската  и особено в  Гръцката култура.  Не би било странно, ако са оказали влияние върху писмеността.

  

В днешно време практически всичко пишат на компютър. Но нямат клавиатури като нашите, техните са със свръх-мащабни бутони и също пишат върху високотехнологични повърхности като тъчпад с холограма или с мисъл. Така че, не пишат, защото анатомията им не го позволява, но имат друг клас клавиатури или  дигитални интерфейси, предназначени за котки. Като цяло, в случай, че не са  интерактивни холограми с „докосване“, имат физически бутони, които приличат на полусфера, като половин пинг-понг топка, подходяща за меката част на лапите, а пръстите  им са много прецизни.

 

Музика и Изкуство Урма


Колкото  до  тяхната  музика,   главно  е  основана  от  барабани  и  медни  духови инструменти. Тоест тромпети и подобни. Също използват и флейти и инструменти, подобни на австралийския рейнстик, който е дълга бамбукова пръчка с камъчета вътре и звучи като вода.



Тези инструменти са много сходни с тези на Урма и т
ози вид извивки са типични за духовите инструменти на Урма.



Винаги  се  твърди,  че  “Ездата на Валкириите“  на  Рихард  Вагнер,  е  типична  за Урма.  Такава  е  също  и  тяхната  музика – преувеличени и великолепни маршове. Също   много   пеят   и   танцуват.   Много  обичат  партитата,  през  цялото  време празнувайки нещо по най-дребния повод.



Много  обичат  и  изкуството,  много  са  артистични. Това ги характеризира доста, защото  това,  което  е  вярно  е,  че  са  прекомерни,  преувеличени и епични във всичко.  Всичко  трябва  да  е  грандиозно, величествено и пре-украсено, огромно, внушително.  Всичко  трябва  да  блести  като  златото.  Всичко е за да привлекат вниманието, всичко е за да се откроят измежду другите,… като добри котки.



В живопис
а преобладават рисуваните сцени на големи битки от тяхното минало. С реалистичен стил. Рисуват с четки. Само че, всичко е мега, всичко е много голямо. Никога  не  съм  виждала  картини на Урма отблизо, само в данните на компютъра.  Също имат и много скулптури, колоните им обикновено са във формата на големи котки поддържащи тавана. Ако има раса, която да е свръх горда, то това е Урма. Като котки всички те са изключителни естети и Урмите владеят това до съвършенство.


Както  и  на  Тайгета
,  след  като  се  достигне  определено  технологично  ниво,  се появява любов към всичко ръчно изработено.



Свободно Време


Що се отнася до свободното време
, например също имат театър и кино, но не като специфично място,  а  се предава  чрез  мрежата,  както  е домашния интернет. Но при тях забавлението е различно,  защото  се  фокусира повече върху обучението. Така  че, гледането  на  филм  както  земната  концепция, не е често използвано, в полза на развлекателните потапяния. Тоест, по-интересно е населението да отиде и  да преживее директно потапяне като забавление за около два часа или колкото време  искат  и определят,  отколкото  да  седнат и да гледат това, което другите искат те да видят.  Но в тези потапяния, има части, които са направени от други и се  използват  като преживявания, които няколко души могат да изпитат, т.е. те са предварително направени,   винаги  с  лични   варианти,   в   допълнение  към потапянето, проектирано от самия потребител.



Така  че
,  ако  някой  иска  да  изживее  префабрикувано  преживяване,  да  кажем последната битка за Тиамат през 12 500 пр.н.е. земни години,  могат да използват тази програма за потапяне и влизат там със създаден от тях  аватар и преживяват това събитие,  колкото  дълго  време  искат,  научавайки и повече за това как се е случило събитието. Така че, забавлението на Тайгета и на много други места има и образователна цел. Освен това има различни нива на тези потапяния: от леки, в които знаеш, че си потопен, за да си прекараш добре с префабрикувано или само-проектирано  преживяване  споделено  с  приятели,  партньор  или семейство, или такива, в които просто да забравиш, че си потопен по време на преживяването. Ти контролираш какво искаш да преживееш и защо.



Така  че
,  тази  възможност  да  изживееш  любимия си филм, знаейки или не, че това  е само  филм,  не  може да се сравни със земния начин на гледане на филм.  Въпреки това,  тук  се  научихме  да  гледаме  и  да  се  забавляваме със  земните филми  по вашия  начин,  също  поради  намерението  и  целта  да  научим  от тях повече  за хората  и  тяхната  цивилизация.  За нас беше много полезно, гледайки сериали  и филми  да  разберем  как  живеят хората на Земята. Именно чрез тях е откъдето   и  с  които  учим   и  усъвършенстваме  нашия  човешки  език  с  местни диалекти и речеви акценти.


Оставяйки  това  настрана,  Урмите  имат  семпли  вкусове.  Освен  това  потапяне обяснено по-горе, те истински се наслаждават просто да бъдат със семейството си на спокойствие,  „както  типичната  котка,  спяща  на  слънце.“  Те  са  независими,  много обичат  личното  си пространство и територия. Освен това се възползват от всеки момент  за да подремнат. Прекарват повече време в сън, отколкото в будно състояние, също като Алфа Драконианите.


Но  
също  участват в спортни битки, както при потапяне, така и на живо. Например,  подават  си  плюшена  играчка,  което  представлява  дънер,  увит  в  космат  плат, и целта  е  да  го  вземеш  от  другия  и  да  го опазиш възможно най-дълго време, докато не достигнеш до целта, която е в определена зона на игрището. Тогава ще ги видиш да тичат на четири крака използвайки цялото си тяло.



Истината  е
,   че  тези   груби  котешки  игри  могат  да  бъдат  в  известен   смисъл брутални  и  съм  ги  виждала  да  се нараняват по време на игра. Разбира се, това води до  много  счупени  зъби и кървящи нокти, но ги поправят чрез медицинските пашкули. Привлича   вниманието   ми   факта,  че  този  спорт  прилича  малко  на американския футбол.  Обратното  на  Тайгета,  която  по  отношение  на спорта е много “постна” или скучна. Повече прилича на гръцка лека атлетика, която е с ясно културно влияние.



Що  се  отнася  до  други  дейности
,  имат  барове, макар и не същите като тези на Земята, тъй като нямат алкохол, защото всички познават неговите неблагоприятни ефекти и го отхвърлят.  Наподобяват  тези на Тайгета, където са като клуб, в който отивате  с  приятели.  Не  е  бар  или  земна кръчма, в които всичко се върти около алкохолните  напитки,  а  се  върти  около  обстановката.  И  разбира се,  питието е важно, но също предлагат и храна и място за нощувка, ако идваш от извън града.

 

Връзки c Други Раси


Друг аспект е ходенето на почивка или посещаването на други места
. Често срещано е различните раси Урма, например тези от Авион или тези от Меропа, да се посещават помежду си или да посещават други планети обитавани от Урмите. Тази е и друга причина за постоянния силен трафик на кораби. Същото се отнася и за Енгани, Солатиани и Тайгетяни, които се посещават често, или самата Алдебаран, за която може да се каже, че е туристическа дестинация - всеки иска да отиде и да види това място. Особено тези от Ерра, защото е много различна от обширните иглолистни гори, които покриват планетата, която обикновено е студена.


Урма не се разбират много добре с инсектоидните раси или влечугите
. Също не се разбират добре с тези от Андромедански произход, Арктурианите или Целеаните. Мисля,  че  се  дължи  на  неемоционалния  характер  на  тези  раси,  защото разглеждайки ги заедно, това е общата им отличителна черта. А Урмите, ако има нещо, което да ги определя, то е, че са много емоционални и дори драматични. Отново, затова и се разбираме с тях, тъй като винаги сме обвинявани, че също сме  емоционални и драматични. Мога да добавя, че исторически Тайгета също не се е разбирала много добре с този вид раси… Всички положителни освен това.



Нещо  любопитно  за  Урмите:  могат   да бъдат  във  всички  цветове  и окраски на козината, които можем да си представим, както домашните котки, т.е. не изглеждат еднакво. В  семействата  на Урма  има  всички  видове  козина и както при котките, никога  не  може  да  се  каже  каква  окраска  ще  имат малките, или много трудно. Въпреки  че  се  смесват  помежду  си,  както  се случва и на Земята, членовете на един вид, ако се свързват помежду си, много вероятно е да се родят още от същия вид: лъвове  като лъвове, тигри като тигри. Но тъй като не го приемат за важно, те се чифтосват  с  всички  видове  и това води до много разнообразно население по отношение на цветове и окраски.



Предвид  всичко  това,  гледам  на  Урмите  като на съвършена комбинация между антично,   ретро, с много древни обичаи, които дават отражение в тяхното изкуство и архитектура,   каквато   е   любовта   им   към   факлите,  и  в  същото  време  са прогресивни  и  много  напреднали  във  всичко  свързано с модерните технологии. Съчетават много добре традиционното и античното с новото и технологията.


Tехните многобройни колонии из Галактиката акумулирани с течение на времето, нуждата да ги защитават военно и факта, че са много плодовит вид, както и присъщата им физическа и умствена сила на котки, ги е превърнала в най-доминантната раса в тази Галактика, присъстваща навсякъде. Тяхното културно и военно влияние присъства в почти всички цивилизации, особено в този квадрант, в който живеем ние. Те са просто един величествен вид във всяко едно отношение.

 

Превод: Mina August & Todor Mladenov

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario